İlkadım Belediyesi THM Gençlik korosu Atatürk’ü büyük bir özlemle andı

İlkadım Belediyesi THM Gençlik korosu Atatürk’ü büyük bir özlemle andı
18.11.2019
A+
A-

İlkadım Belediyesi THM Gençlik korosu ‘’Atatürk’ün Sevdiği Türküler ve Şiirler’’ adlı etkinlikle Ulu Önder Atatürk’ü büyük bir özlemle andı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. Yıldönümü nedeniyle, İlkadım Belediyesi’nce Acem Tekkesinde ‘’Atatürk’ün Sevdiği Türküler ve Şiirler’’ adıyla türkü ve şiir gecesi etkinliği düzenledi. İlkadım Belediyesi THM Gençlik korosu ve OMÜ TDE Bölümü öğrencilerinin bir birinde güzel eserleri icra ettiği programa Kardeş Belediye Kosova Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Hüsrev,İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları Ramazan Bayraktar, Şerif Mırık, Özel Kalem Müdürü Nevzat Özenç ve şiir severler yoğun katılım sağladı. Atatürk için yazılmış en güzel ve en anlamlı şiirlerin yanı sıra Atatürk’ün sevdiği türkülerden seslendiren öğrenciler katılımcıları duygu dolu dakikalar yaşattılar.

‘’Gün Atatürk’ün geleceği baktığı gibi bakma günüdür’’

10 Kasımlar gencinden yaşlısına Türk ulusu için yılın en zor günüdür. Bir yanda Mustafa Kemal gibi bir dünya liderini kaybetmiş olmanın verdiği derin acı ve keder, diğer yanda ise Atatürk’ün liderliğini yaşamış olmanın haklı gururu içerisindeyiz diyen İlkadım Belediye Başkanı Şerif Mırık, Gün sorular sorma, sorgulama, düşünme ve kendimizi geliştirme günüdür. Gün sadece Atamıza duyduğumuz önemi dile getirme, ağıtlar yakma günü değil, Atatürk’ün ortaya koyduğu fikirlere odaklanma günüdür. Gün geçmişi çok iyi analiz edip geleceğe bakma günüdür. Tıpkı O’nun gibi! Gün kalbimizde Atatürk sevgisiyle, Mustafa Kemal’in fikirlerini gerçekten özümseyip anlayabilme günüdür sözlerinin ardından geceye anlam katan  Üstat Cemal Safi’den Mustafa Kemal şiiri okudu.

‘’Ömrünü Türk milletine adayan bir liderdi’’

Burada aranızda olmak benim için büyük bir şeref ve onur olduğunu söyleyen Kosova Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Hüsrev,’’ 1380 de bu yana kadar Kosova Türkiye’nin Balkanlardaki yurdudur. Bu sebepten biz Anadolu bir çok bölgesinde önce Türk’üz. Bizim asli görevimiz belediyecilik herşeyden önce dışarıda dalgalanan Ay-Yıldız Türk Bayrağı, örf ve adetlerimiz ve İslam dinini yaşama mücadelesini veriyoruz. Bu gece burada Tüm ömrünü milletinin kurtuluşu, refahı, aydınlığı ve özgürlüğüne adayan atamızı derin bir saygıyla anıyoruz’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber