İlkadım Belediyesi camiilere el dezenfektan üniteleri yerleştirdi

İlkadım Belediyesi camiilere el dezenfektan üniteleri yerleştirdi
11.11.2020
A+
A-

İlkadım Belediyesi, koronavirüse karşı mücadelesini sürdürüyor. İlçe genelinde toplu alanları dezenfekte eden belediye ekipleri, önlemler kapsamında camilerin girişlerine el dezenfektan üniteleri yerleştirdi.

İlkadım Belediyesi, ilçede sağlık kuruluşları, okullar, PTT şubeleri, ATM’ler gibi halkın yoğun şekilde kullandığı alanların düzenli olarak dezenfekte ediyor. Diğer taraftan koronavirüs ile mücadele kapsamında Makine Bakım İkmal Onarım Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde bulunan camilerin girişlerine de el dezenfektanlarının bulunduğu üniteler yerleştiriyor.

“Virüse yönelik tedbirleri kesintisiz uyguluyoruz”

Koronavirüse karşı mücadeleyi sürdürdüklerini hatırlatan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Hijyen ve dezenfeksiyon çalışmalarına en çok dikkat ettiğimiz mekanlar arasında camilerimiz yer alıyor. İlk etap 55 tane dezenfektan ünitesi kent merkezinde bulunan tüm camilerimiz yerleştirdik. Sırayla kırsal kesimlerdeki mahallelerimizi de bu uygulama dahil edeceğiz.Camilerimiz bir ibadet yeri olmanın yanı sıra toplumumuzu birleştirici özelliği ile insanın maneviyatını güçlendiren, moral veren yerlerdir. Camilerin girişlerine yerleştirilen ünitelerde vatandaşlar giriş ve çıkışlarda ellerini dezenfekte ediyor. Böylece, vatandaşlar için hijyenik bir ortam sadece sağlanıyor. Ayrıca, ünitelerdeki dezenfektan belediye ekiplerimiz tarafından sürekli olarak yenileniyor. Vatandaşlarımızın sağlığı için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu noktada çok hassas davranıyoruz. İlçemizin genelinde virüse yönelik tedbirleri kesintisiz uyguluyoruz” diye konuştu.

“Alınan önlemlere hep birlikte uyalım”

Halkımızın ibadetlerini sağlıkla yerine getirmelerini oldukça önemsiyor, salgına yönelik ilçemizde etkin bir mücadele gerçekleştirildiğinin sözlerine ekleyen Başkan Demirtaş, Yaşadığımız bu zorlu süreci vatandaş olarak tedbirlere uyarak geçirmemiz şart. Maske, mesafe ve temizliğe özen göstererek vaka sayısının azalmasını sağlamak bizim elimizde. Tedbirlere uyarak bu zorlu süreci sağlıkla atlatabiliriz” dedi.

“Örnek olacak bir uygulama”

İlkadım Belediyesinin Türkiye’ye örnek olacak güzel çalışmalara imza attığını ifade eden Cami müezzinleri, “Bu pandemi sürecinde insanlar bazı mekanlara girmekten endişe ediyor. İlkadım Belediyemizin bu katkısı ve cami görevlilerimizin gayretiyle camilerimiz güvenilir mekanlar oldu. Camilerimiz bu tür bir salgına vesile olabilecek virüslere karşı her hafta dezenfekte ediliyor. Böylece cemaatimizin camilere korkusuz şekilde gelmesine katkı sağlamış oluyor İlkadım Belediyemizce yapılan çalışmanın örnek olacağını düşünüyorum. Bu sebeple Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.