İlk Andan itibaren Aklımız, Yüreğimiz Elazığ’da

İlk Andan itibaren Aklımız, Yüreğimiz Elazığ’da
27.01.2020
A+
A-

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Parlamentolar Arası Uganda Dostluk Grubu koordinasyonunda resmi ziyaret kapsamında gittiği Uganda programının ilk gününde, ülkenin iktidar partisi National Resistance Movement’in Kongresi’ne katıldı.

Cuma akşamı meydana gelen ve merkez üssü Elazığ Sivrice olan 6,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenleri anan Karaaslan, “Elazığ’da meydana gelen ve Malatya başta olmak üzere çok geniş bir çevrede hissedilen depremin hemen ardından İçişleri, Çevre ve Şehircilik ve Sağlık Bakanlarımız bölgeye giderek vatandaşlarımızın yanında oldular ve yüksek koordinasyon içerisinde süreci bizzat yönettiler. Sn. Cumhurbaşkanımız, Sn. Bakanlarımız ve ilgili tüm kurumların hızlıca bölgeye intikal etmeleri güçlü devlet olmamızın bir göstergesidir. Çeşitli şehirlerimizden deprem bölgesine giderek arama-kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılan ekipler özverili çalışmalarını sürdürüyor. Bu vesileyle, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Deprem haberini aldığımız ilk andan itibaren aklımız, yüreğimiz Elazığ’da, dualarımız depremi yaşayan vatandaşlarımızla.” dedi.

Türkiye Heyeti, Uganda Cumhurbaşkanı Sn. Museveni İle Görüştü

Ziyarete ilişkin görüşlerini paylaşan Karaaslan, “Uganda Cumhurbaşkanı Sn. Yoweri Museveni’nin Kurucusu ve Başkanı olduğu iktidar partisi National Resistance Movement’in Kongresi vesilesiyle Sahraaltı Afrika’nın önemli aktörlerinden Uganda’ya gelerek bir dizi program gerçekleştirdik. Ziyaretimiz kapsamında Cumhurbaşkanı Sn. Museveni ile de bir araya geldik. Ülkemiz Afrika ile ilişkilerini ‘karşılıklı yarar’ ilkesi üzerine inşa etmiş ve bu bakış açısıyla işbirliğinin daha da güçlendirilmesi noktasında irade ortaya koymuştur. 2005 yılının ülkemizde ‘Afrika yılı’ ilan edilmesiyle ivme kazanan Afrika’ya açılış politikamız meyvelerini vermeye devam etmektedir.” açıklamasında bulundu.

“Türkiye-Uganda İlişkileri Önemli Bir İvme Kazandı”

Türkiye-Uganda arasındaki diplomatik ilişkilerin özellikle son yıllarda önemli bir ivme kazandığını

aktaran Karaaslan, “Karşılıklı olarak Büyükelçiliklerin faaliyete geçmesi, gerçekleşen üst düzey ziyaretler, artan ihracat rakamları ve ticari ilişkiler bu konudaki iradenin itici gücü olmuştur. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın 2016’da Uganda’ya gerçekleştirdiği ziyaret, ülkemizden Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olmuştur. O ziyarette alınan kararlar iki ülke ilişkilerinin daha fazla güçlenmesine vesile olmuştur. Tarihi bağlarımız olan Uganda, sürdürülebilir kalkınma yolunda hayata geçirdiği hamlelerle kıtanın istikrarlı ülkelerinden biri olmuştur.” dedi.

Uganda ziyaretine Parlamentolar Arası Uganda Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ve Ankara Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can katıldı. Resmi görüşmeler gerçekleştiren heyet, Kampala Büyükelçiliği’nde Uganda’lı Bakan ve Milletvekillerinin katılımıyla heyet onuruna verilecek resepsiyonun ardından Türkiye’ye dönecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber