İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2019 Yılı 4. olağan toplantısı gerçekleşti

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2019 Yılı 4. olağan toplantısı gerçekleşti
06.11.2019
A+
A-

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2019 Yılı 4. Olağan Toplantısı Samsun Üniversitesi Rektörlük Binası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında İŞKUR Samsun İl Müdürü Haşim Meydan, bir selamlama konuşması yaptı. Ardından ilimizin işsizlik oranları hakkında bilgi veren Vali Kaymak, “Samsun’un sahip olduğu potansiyeli bildiğimizde ve Türkiye geneliyle kıyasladığımızda kötü durumda değiliz. İşsizlik oranlarımız açıklandı. İşsizlik oranımız yüzde 6 seviyesindedir. Türkiye geneline göre iyi durumdayız. Samsun’un sanayi, ticaret, eğitim, tarım ve bütün alanlara baktığımızda biz bu yüzde 6’lık işsizliği de çok rahat tolere edebiliriz. O anlamda istihdam kurulunun ve üyelerin yapacağı çalışmalar çok önemlidir. İş arayan arkadaşların bir kursa katılıp sertifika alması ve bir meslek edindikten sonra iş aramaları halinde çok rahatlıkla iş bulacaklarını düşünüyorum.” dedi.

Meslek liselerine olan ilginin artması gerektiğini vurgulayan Vali Osman Kaymak, “Meslek liselerine olan ilgiyi arttırmak istiyoruz. Meslek lisesi mezunlarının tamamı çok rahat bir şekilde işe giriyor. Düz lise ve Anadolu Lisesi mezunları ise iş bulmakta zorlanmaktadırlar. O anlamda sanayi sitelerine, OSB’lere ve meslek liselerine devletimiz de büyük destekler veriyor. Önümüzdeki çalışma döneminde inşallah bu meslek liselerinin de sayılarını arttırmamız gerekiyor. İl İstihdam Kurulumuzun şehrimize hayırlar getirmesini, alacağımız sonuçların gerçekten ilimizdeki işsizliğin önlenmesinde büyük katkılar yapmasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.” dedi.

2019 yılının Ocak-Eylül ayında işyerlerine ve okullara, 17.765 ziyaret gerçekleştiren İŞKUR’a bu dönem içerisinde 93 bin 9 kişi iş için başvurdu ve 34 bin 184 kişi işe yerleştirildi. Ayrıca, Samsun’da İşgücü Yetiştirme Kursları kapsamında 2.164 kişiye 5 milyon 531 bin 994 TL ve İşbaşı Eğitim Programları kapsamında 8.443 kişiye 54 milyon 119 bin 487 TL harcandı. İŞKUR tarafından 10 bin 761 kişiye ise 73 milyon 358 bin 878 TL işsizlik maaşı ödendi.

Vali Osman Kaymak’ın konuşmasının ardından toplantı, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Sait Gül’ün İl İstihdam Politikası hakkındaki sunumuyla devam etti.

Toplantıya ayrıca Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ile İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyesi kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber