İkiz, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Meclis Toplantısına katıldı

İkiz, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Meclis Toplantısına katıldı
12.10.2018
A+
A-

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin Kahramanmaraş’da düzenlenen Ekim ayı Meclis toplantısına katıldı.
Kahramanmaraş Ramada Otel’de düzenlenen Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’in Ekim ayı Meclis toplantısına, Kırşehir Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Yaşar Bahçeci, Havza Belediye Başkan ve Birliğin Başkan Vekili Murat İkiz, Havza Belediyesi Meclis Üyeleri İsmail Kurkmazlı, Hayrettin Şahin, birlik üyesi belediye başkanları katıldı.
Konuşmalar ile başlayan Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin Ekim ayı Meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından düzenlenen teknik geziler ile devam etti.
Toplantıda Havza Belediye Başkan ve Birliğin Başkan Vekili Murat İkiz Havza’da inşası tamamlanan ve kısa süre sonra hizmete girecek olan Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgiler verdi.
Toplantı sonrası bir açıklama yapan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz toplantıda ülke genelinde jeotermal enerjiye olan farkındalığın artırılmasının yanı sıra, böylesine önemli bir enerji kaynağının farklı alanlarda kullanımının daha yaygın hale getirilmesine yönelik olarak da bir dizi istişarelerde de bulunulduğunu belirterek; “Toplantı ilçemiz adına olumlu geçti. Katılımcılara ilçemizde kısa süre sonra hizmete girecek olan Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgiler verdik. Düzenlenen toplantımız ülkemize hayırlı olsun.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Amasya Şeker Fabrikasını ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı ile bir süre görüştü.

Fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı Saatcı, İkiz’e fabrikanın çalışmaları ve 65. pancar alım kampanyası hakkında bilgiler verdi. Saatcı;10 bölgede, 219 köydeki 4 bin 424 üreticiyle sözleşme yaptıklarını, bu çiftçilerin 90 bin 676 dekar alanda pancar ekimi gerçekleştirdiğini belirterek “Ekim sahalarında beklediğimiz şeker pancarı 550 bin ton civarındadır. Pancar miktarına karşılık çiftçilerimize 150 milyon TL ödeme yapılacak. 2018/2019 kampanya döneminde yaklaşık 55 bin ton kristal toz şeker ile yan ürün olarak maya ve yem sanayisi için en önemli ham madde olan 23 bin ton melas, yöremiz besiciliğinde önemli yeri olan 150 bin ton yaş pancar küspesi üretimi gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

Havzanın Amasya Şeker Fabrikası için önemli bir bölge olduğunu belirterek; “Havzalı üreticilerimiz her zaman fabrikamızın yanında oldu. Bizlerde daima Havzalı üretici kardeşlerimizin yanında ve destekçisiyiz.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise 65. pancar alım kampanyasının hayırlı olması temennisinde bulunarak; “ Yoğun programım nedeni ile kampanya açılışına katılamadım. Amasya Şeker Fabrikası bölgemize kattığı katma değer ile önemli kuruluşlarımızdan birisi. Sağlamış olduğu istihdam ve bölge ekonomisindeki yeri ile bölgemiz için önemli. Fabrikamızın 65. pancar alım kampanyasının bölge çiftçimiz ve fabrikamıza hayırlı olmasını dilerim.” Dedi.

Ziyarette Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Havzalı şeker pancarı ekicilerinin sorunları ve sorunların giderilmesiyle ilgili Saatcı ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber