Hayrat Vakfı’ndan MÜSİAD Samsun Şubesine ziyaret

Hayrat Vakfı’ndan MÜSİAD Samsun Şubesine ziyaret
04.12.2019
A+
A-

Hayrat Vakfı Samsun yönetimi MÜSİAD Samsun Şubesi’ni ziyaret ederek Şube Başkanı Haluk Tan’a, Hayrat Yardım Derneği’nin Afrika kıtasındaki 32 ülkeye Kur’an-ı Kerim hediye kampanyası hakkında bilgi verdi. 

Hayrat Vakfı Samsun Temsilcisi Ali Hüsrey Yağız, Hayrat Vakfı’nın  gerçekleştireceği proje ile bir milyon Kur’an dağıtımı hedeflediklerini belirterek,

“Hayrat Vakfı olarak Afrika’da 32 ülkeye toplamda bir milyon Kur’an-ı Kerim hediye ediyoruz.

  1. yüzyılın başında Asya ve Afrika kıtalarında yaklaşık 30 milyon Hristiyan mevcutken bugün bu rakam 700 milyona ulaşmıştır. Bu sayının artmasının nedenlerinden biri bölgedeki misyonerlerin çalışmalarıyken bir diğeri ise Müslümanların din kardeşleriyle bağlarını koparmasıdır. 

AFRİKA’DAKİ NİCE MÜSLÜMAN KUR’AN İLE KARŞILAŞMADI

Dünyanın bazı bölgelerinde nice Müslüman bugüne kadar Kur’ân ile hiç karşılaşmadı. Yalnızca mescitlerde veya okulda bulunan birkaç Kur’ân nüshası ile hafız olmaya çalışan veya günlük ibadetini yapan milyonlarca insan bulunuyor.” diye konuştu.

Hayrat Vakfı Samsun Temsilcisi Ali Hüsrey Yağız sözlerini, “teknoloji çağının bizlerin parmak ucuna kondurduğu Kuran-ı Kerimleri Afrika’daki Müslüman halkın bulamadığı ve halen “Levh” adı verilen tahta levhalarla eğitimlerini sürdürdüklerini düşünürsek proje daha da bir anlam kazanıyor. Hayrat Yardım olarak yurtdışında imkanı olmadığı için Kur’ân’a ulaşamayanlara ayrıca Türkiye’deki ihtiyaç sahiplerine Kur’ân’ı ulaştırmak için bir çalışma başlattık. “Dünya Kur’ân Okuyor” diyerek çıktığımız bu yolda amacımız Bir Milyon Kur’ân-ı Kerim’i kardeşlerimizle buluşturmak.” diye tamamladı.

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan Hayrat Vakfı heyetinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hayrat Vakfı’nın Afrika ülkelerine Bir Milyon Kur’an kampanyasının hayırlara vesile olmasını dileyerek, kampanyaya MÜSİAD olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti. 

Hayrat Vakfı heyetinin MÜSİAD Samsun Şubesi ziyaretine Hayrat Vakfı Samsun Temsilcisi Ali Hüsrey Yağız ile birlikte, Hayrat İnsani Yardım Derneği Orta Karadeniz Bölge Temsilcisi Murat Akoğlu ile Hayrat İnsani Yardım Derneği Samsun Temsilcisi Ramazan Köseoğlu da katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.