Havza’ya 5 Milyon Dolarlık Enerji Yatırımı

Havza’ya 5 Milyon Dolarlık Enerji Yatırımı
05.12.2018
A+
A-

Havza’ya 5 milyon dolar değerinde 2.4 megavat elektrik üretimi yapabilecek kapasitede biogaz enerji santrali kurma kararı alan firma yetkilileri Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’i ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.

Yapılan görüşmelerde işadamı Erdem Kaya kurulacak olan tesis hakkında bilgiler vererek; “Havza’da değerinde 2.4 megavat elektrik üretimi yapabilecek 5 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız. Kurulacak tesiste yaklaşık 50 kişi istihdam edilecek. Kurulacak tesis ile bölgede farklı alanlarda hizmetlerde hayat bulacak. Bunlardan biride çıkacak olan buhar ile seracılık gibi faaliyetlerinde gelişmesine yol açacak.” Dedi.

İnşaat Mühendisi Aykut Yakut ise tesisin yer tespitinden itibaren kısa sürede hizmete gireceğini belirterek biogaz enerji santralleri hakkında bilgiler verdi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise ilçeye gelen her yatırımcıya kapılarının açık olduğunu belirterek; “Önemli olan ülke ekonomisine ve istihdama olan katkı. Bunun yanı sıra enerji yatırımları ülkemiz adına stratejik değere sahip. Tesiste üretilecek enerji karşılığı olarak ithal edilen enerji için yurt dışına ödeyeceğimiz döviz nedeni ile oluşacak cari açığa ve dolayısıyla ülke ekonomisine olumlu katkı sağlanacaktır.” Dedi.

İkiz ülke ve bölge ekonomisine, istihdam ve üretime çok büyük katkı sağlayacak olan bu tesisin en kısa sürede faaliyete geçmesi temennisinde bulundu.

Toplantıya Havza Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Büyük ve İşadamı Murat Saraç’ta katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.