Havza’da şehitlik ziyaretleri gerçekleştrildi

Havza’da şehitlik ziyaretleri gerçekleştrildi
15.07.2018
A+
A-

Havza’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Şehitlik ziyareti gerçekleştirildi.

Havza Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Millik Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Havza İlçe Mezarlığında bulunan şehit kabirleri ziyaret edildi.

Program okunan Kuranı-Kerim tilaveti ve ilçe Müftüsü İlyas Akyazı tarafından şehitleri için yapılan dua ile başladı.

Okunan dualarından ardından protokol üyeleri şehit kabirlerini ziyaret ederek çiçek bıraktılar ve dua okudular.

Heyet daha sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile 15 Temmuz Demokrasi ve Kevser Parkında açılan resim sergisini ziyaret ederek sergiyi gezdiler. Daha sonra protokol üyeleri Muharip Gaziler Havza Temsilciliğini ziyaret ettiler.

Burada konuşan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz 15 Temmuz gecesi ülkenin bir felaketin eşiğinden döndüğünü belirterek; “Tarih, iman ve bayrağın ahenkleşen kudretiyle yurduna göz dikenleri yok eden aziz milletimizin kahramanlığını asla unutmayacaktır. 15 Temmuz’da gürleyen topların sesine, fethi müjdeleyen tekbir sesleriyle karşılık veren şehitlerimizi asla unutmadık ve unutmayacağız.” ifadesini kullandı

Havza Kaymakamı Metin Yılmaz ise; “Kutsal vatan toprakları uğrunda cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla kalplerimizde mümtaz yerini alan şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi ebediyen unutmayacağız. Kalpleri iman ve vatan sevgisiyle dolu olarak vatan, millet, istiklal ve diğer bütün mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle bir kez daha anıyorum.” diye konuştu.

Program kapsamında protokol üyeleri daha sonra Havza Müftülüğü tarafından Kevser Camiinde şehitler için okutulan mevlit programına katıldılar.

Programa Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza TSO Başkanı Erkan Acar, Havza Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ömer Büyük, Havza Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ertuğrul Pekpolat, Ak Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir ve protokol üyeleri katıldılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber