Havza’da sağanak yağış etkili oldu

Havza’da sağanak yağış etkili oldu
17.07.2018
A+
A-

Havza ilçesinde ansızın bastıran sağanak yağış etkili oldu. Ağaçlar ve trafik levhaları yıkıldı.

Havza ilçe merkezinde yaklaşık bir saat süren etkili yağmur nedeniyle bazı evleri, işyerlerini su basarken İcadiye ve Yeni Mahallesinde sokaklarsa su ve çamur birikintileri oluştu. Yağmur sonrası Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Havza Belediyesi Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlükleri ekiplerince sokaklarda temizlik çalışmaları başlattı.

Vezirköprü Havza Karayolunu biriken çamur ise polislerin güvenlik tedbirleri almasından sonra Havza Belediyesine ait iş makineleri ile temizlendi.

Yağış sonrası ilçede incelemelerde bulunan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz çalışmalar hakkında bilgiler aldı ve vatandaşlar ile sohbet etti.

İkiz ani ve etkili sağanak yağışlar nedeni ile ilçe merkezinde ve e bazı ev ve işyerlerini su bastığını belirterek; “İlçe merkezimizde yağış nedeni ile yollarımızda su ve çamur birikintileri oluştu. Ekiplerimiz aralıksız olarak çalışmalarına devam ediyor. Belediye olarak halkımıza hizmet ve yardım etmek için tüm birimlerimiz ile hazırız. Hasar tespit çalışamlarımıza da biran evvel başlayacağız.Allah’ım izleri daha büyük afetlerden korusun.” Dedi.

Hattuşa Havza’da Tapular Dağıtılacak

Hattuşa Vacation Termal Club Genel Müdürü Harun Arkan Doğan Jeotermal Şirketler Grubu tarafından Havza’da yapılacak olan 100 milyon liralık Hattuşa Vacation Termal Club Havza’dan devremülk alan 1000 kişiye tapularının 20 gün içerisinde dağıtılacağını belirtti.

Hattuşa Vacation Termal Club Genel Müdürü Harun Arkan yapmış olduğu açıklamada yoğun şekilde tanıtım çalışmalarının devam ettiğini ve Hattuşa Vacation Termal Club Havza’dan yaklaşık 2000 kişinin devremülk aldığını belirterek; “Yapılan çalışmalar neticesinde üye sayımız 2000’e ulaştı. Hattuşa Vacation Termal Club Havza yatırımcılarını şimdiden kazandırmaya başladı.” Dedi.

Arkan yapmış olduğu Hattuşa Vacation Termal Club Havza’dan yer alan ve ödemlerinin peşin ya da ödemesini tamamlayan 1000 kişiye tapularının 20 gün içerisinde teslim edileceğini belirterek; “Peşin ödeme yapan ve ödemelerini tamamlayan 1000 üyemize inşallah kısa süre içerisinde tapularını teslim edeceğiz. Şuan resmi işlemler devam ediyor. Tapular hazırlandığında düzenleyeceğimiz bir tören ile hak sahiplerine tapularını teslim edeceğiz.” Dedi.

Temel genişletme çalışmalarının devam ettiğini belirten Hattuşa Vacation Termal Club Genel Müdürü Harun Arkan şuan temel alanının genişletildiğine değinerek; “Hızlı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşaat alanında yapılan genişletme çalışmalarının ardından kısa süre içerisinde tesisimizin ilk etabı için çalışmalarımız hızlanacak. 25 Mayıs’ta temelini attığımız tesisimizi yine Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılında hizmete açacağız.” Dedi.

Arkan tatil kompleksi için tanıtım çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirterek; “Havza’da hedefimiz 15 bin abone. Buda Havza’nın gelişmesi demek.” Dedi.

Hattuşa Vacation Termal Club Genel Müdürü Harun Arkan Doğan Jeotermal Şirketler Gurubunun 27 yıldır jeotermal sektöründe hizmet verdiğini belirterek; “Jeotermal sektörünün öncü ve deneyimli kuruluşu olan Doğan Jeotermal Şirketler Gurubu 2006 yılından bu yana termal sağlık sektöründe faaliyet göstermekte. Gurubumuzun hali hazırda 3 adet faaliyette, 2’si inşa halinde ve 25 Mayıs tarihinde temeli atacağımız Havza’daki yatırımımız ile sektöründeki 6. Yatırımı.” Dedi.

Hattuşa Vacation Termal Club Genel Müdürü Harun Arkan projenin tamamlanması ile birlikte şirket bünyesinde yüzde 90’ı Havza’dan olmak üzere 500 kişiye, dolaylı olarak ta en az 500 olmak üzere 1000 kişiye iş imkanı sağlanacağını belirterek; “Tesisimiz tamamlandığında Karadeniz’in en büyük tatil merkezi olacak ve Havza’nın termal turizm sektöründe söz sahibi bir ilçe olmasına katkı sağlayacak.”dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber