Havza’da 5. Dikilitaş Kültür Festivali gerçekleştirildi

Havza’da 5. Dikilitaş Kültür Festivali gerçekleştirildi
24.08.2018
A+
A-

Havza’da 5. Dikilitaş Kültür Festivali düzenlendi.
Kayacık Mahallesi Dikiltaş Mevkiinde Samsun Havza ve Ladik 21 Köy Platformu ve Havza Pir Sultan Abdal Derneği Havza Şubesi tarafından düzenlenen festivale, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, CHP Samsun Milletvekilleri Kemla Zeybek, Nesilhan Hancıoğlu, İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu Başkanı Bahri Gökme, Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Cem Sultan Ermiş, çevre ilçelerden Alevi ve Bektaşi derneklerinin temsilcileri, davetliler ile çevre köylerden vatandaşlar katıldı.

Festivalin tertip komitesi ve Havza Pir Sultan Abdal Derneği Havza Şubesi Başkanı Bektaş Çoban’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından konuşan Havza Belediye Başkanı İkiz ise festival düzenlemenin zor olduğunu belirterek, “Sizleri kutluyorum, bu zor işi beş yıldır yürütüyorsunuz. Bu sene ilçemizde 5 festival düzenlendi. Bu organizasyonlar ilçemizin tanıtımı için önemli. Havza Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız” diye konuştu.

CHP Samsun Milletvekilli Kemal Zeybek ise yapmış olduğu konuşmada birlik ve beraberlik mesajı vererek; “Benim vakıf başkanlığı döneminde başlattığın festivalin yaşatılması bizleri mutlu etti. İstenmeyen sebeplerden ötürü bir süre ara verdiğimiz festivalin yeniden düzenlenmesinden ötürü mutluyum. Değerli canlar bir biriz ve bir olduğumuz sürece diriyiz. Sayın Belediye Başkanımız Murat İkiz’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Önemli bir noksanımız olan ve inşasına başladığımız cemevimizin perde beton ve çevre düzenlemesine önemli katkılar verdi. Birlik ve berabarliğimizin güzel bir örneği. Birlik içerisinde her zaman güçlü olacağımız bilinci ile hareket etmeliyiz. Festivalimize katkıda bulunanlara teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından Havza Pir Sultan Abdal Derneği Havza Şubesi Başkanı Bektaş Çoban Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’e Pir Sultan Abdal heykeli hediye etti.

Festivalde sanatçılar konser verdi, semah gösterisi yapıldı., çocuklar ise uçurtma uçurdular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber