Havza MHP İlçe Başkanlığına tepki ziyareti

Havza MHP İlçe Başkanlığına tepki ziyareti
17.01.2019
A+
A-

Havza’da kurulan Havza Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Odaları Platformu (HASTOP) üyesi başkanlar Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın MHP’den ihraç kararı üzerine MHP İlçe Başkanlığına tepki ziyareti gerçekleştirdiler.

Havza TSO, Havza Ziraat Odası, Havza Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Havza Madeni İşler Kalaycılar ve Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Havza Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Havza Kahveciler Odası, Bakkal ve Bayiler Esnaf Odasının tarafından kurulan HASTOP Platform başkanlığını yürüten Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Mustafa Başaran ve HASTOP üyesi meslek odaları başkanlarının katıldığı MHP İlçe başkanlığını ziyaretinde Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın MHP Merkez Disiplin Kurulu (MDK) tarafından partiden ihraç edilmesine karşı tepkilerini belirttiler.

HASTOP Başkanı Mustafa Başaran HASTOP’un yaklaşık 10 bin kişinin üye olduğu STK ve meslek odalarından oluştuğunu belirterek; “Bizler MHP’nin genel politikalarını eleştirmek durumunda değiliz. Ama Havzanın yetiştirdiği bir değerin partisinin değerlerini korumak adına yapmış olduğu şeylerden ötürü bu şekilde partisinden ihraç edilmesi Havzalılar olarak bizleri oldukça fazla üzdü. Takip ettiğim kadarı ile Erhan Usta bilgi ve tecrübe birikimi ile hep bu ülkenin menfaati için çalışan bir insan. 600 milletvekili içersinde belki de ilk 30’a girecek bir değerin dışlanması Havza’yı çok üzdü. Sadece Havza değil tüm Samsun bu karara tepki göstermeli ve Erhan Usta’ya sahip çıkmalı.” Dedi.

Havza TSO Başkanı Erkan Acar ise Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın Türkiye’nin yetiştirdiği ender ekonomistlerden bir olduğunu belirterek; “Bizler STK’lar olarak bütün partilerimize eşit mesafedeyiz. Bütün vekillerimiz ile iletişim halindeyiz. Özellikle Erhan Usta ve Kemal Zeybek hemşerilik bakımında bizlerin her an yanında olan kişilerdir. Usta gerek bürokratlığı gerekse vekilliği döneminde ilçemize önemli katkılar sağlamıştır. Havza olarak bizlerde Erhan Usta’nın her zaman yanındayız ve yanında olmak durumundayız. Havza olarak değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bizim düşüncemiz Sayın Usta’ya haksızlık yapıldığı yönündedir.” Dedi.

MHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ise ziyaretten ötürü teşekkür ederek konuyu partinin ilgili birimlerine ileteceklerini belirtti.

Ziyarete Havza TSO Başkanı Erkan Acar, Havza TSO Meclisi Başkanı Mustafa Başaran, Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, Havza Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ertuğrul Pekbolat, Havza Madeni İşler Kalaycılar ve Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cesur Şahin, Havza Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kuruluna Ömer Büyük, Havza Kahveciler Odası Başkan Yardımcısı Halit Kurtça, Bakkal ve Bayiler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Yunus Emre Ergin ile Havza TSO Genel Sekreteri Arif Altun katıldılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber