Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin çalışmaları başladı

Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin çalışmaları başladı
10.10.2018
A+
A-

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Havza Belediyesi’nin imzaladığı protokol çerçevesinde yapılan Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin tefrişat çalışmalarının başladığını bildirdi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin tefrişat çalışmalarını inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin tefrişat çalışmalarının tamamlanmasının ardından hizmete gireceğini belirterek; “ Havza Termal Fizik Tedavi Hastanesi ve Uygulama Oteli’nin ilçeye kazandırılması için Belediyeye ait Lokman Hekim Kaplıca İşletmesinin yerini ücretsiz olarak üniversiteye tahsis ettik. Bu tesis ilçemize hem turizm hem de ekonomik olarak önemli kazanımlar sağlayacak.” Dedi.

İkiz, 7 bin 500 metrekarelik inşaat alanına sahip, 6 katlı otelin içinde otopark, termal havuzlar, fizik tedavi ve kür merkezi, 84 oda, spor ve egzersiz odaları, doktor odaları, lokanta ve toplantı odalarının yer aldığı yapının 11 milyon 500 bin liraya mal olduğuna işaret eden İkiz, şunları kaydetti.

İkiz;”İlçemiz için önemli bir yatırım olan bu merkez için Havza Belediyesi olarak elimizden gelen desteği verdik. OMÜ ile aramızda yapılan protokol ile belediyeye ait arazi bu iş için tahsis edildi. Bu merkez hizmete girdiğinde ilçemiz için termal sağlık merkezi olma yolu açılacak. Türkiye’de arkasında tek üniversite olan Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama Eğitim Merkezi ilçemizde olacak. Bu bizim için büyük avantaj. Havza olarak tarihi ve termal bir ilçe olmanın yanı sıra termal sağlık merkezi bir ilçe olacağız. Ülkemizde termal fizik tedavi olarak üçüncü olan hastanemiz arkasında üniversite desteği olan tek merkez olacak. İnşaatı tamamlanan binamız OMÜ tarafından yapılacak tefrişat çalışmalarının ardından inşallah kısa sürede hizmet vermeye başlayacak. Aldığımız bölgelerimize göre hastane için yemek ihalesi de kısa sürede tamamlanacak. İlçemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun.” Dedi.

Havza Belediyesi tarafından ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında tüm resmi kurum, kuruluşlar ile okullara geri dönüşüm kutuları dağıtıldı.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında tüm resmi kurum, kuruluşlar ile okullara geri dönüşüm kutuları dağıtılan geri dönüşüm kutularını inceledi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz yapmış olduğu açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” uygulaması kapsamında ilçede bulunan tüm resmi kurum, kuruluşlar ile okullara geri dönüşüm kutuları dağıtıldığını belirterek; “Projenin çevreyi koruma açısından önemli bir proje. Vatandaşlarımızın çevreye duyarlı olmasını bu kampanyanın başarıya ulaşması için çok önemli. Bu kampanya’da önceliğimiz öğrencilerimize çevre bilincini aşılamak ve çevreye duyarlı birer birey olarak yetişmelerini sağlamak. Bu maksat ile ilçe merkezi ve kırsal mahallelerimizdeki okullarımıza yaklaşık 220 adet geri dönüşüm kutusu yerleştirdik. Kağıt, plastik, cam ve metal malzemeleri için geri dönüşüm kutularının yanı sıra okullarımıza pil atık kutuları da dağıtıldı.” Dedi.

Havza Belediyesi Temizlik İşler Müdürü Kurt ise bu güne kadar yaklaşık 375 geri dönüşüm kutusunun dağıtıldığını ve geri dönüşüm atıklarının toplanması için bir ekip kurulduğunu ve ihtiyaç halinde istenilen kurumlara geri dönüşüm kutusu verebileceklerini ifade etti.

Havza Belediyesi 2019 yılı bütçesi, belediye meclisinde görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Havza Belediyesi 2019 yılı bütçesi Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’in başkanlığında gerçekleştirilen Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda yapılan oylama ile onaylandı.

Havza Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen oturumda ilk olarak bütçe komisyonunda görüşülen ve meclise gönderilen 33 milyon 461 bin 165 lira olan 2019 yılı tahmini bütçesi görüşüldü.

Yapılan oylama Havza Belediyesinin planlanan yatırım ve projeler ile müdürlük harcama kalemlerini içeren 2018 yılı tahmini bütçesi Havza Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen Ekim ayı Meclis Toplantısında 33 milyon 461 bin 165 lira olarak meclisten geçti.

Meclis toplantısında ayrıca 2019 yılı gelir tarifesi de görüşülerek onaylandı.

Meclis toplantısının sonunda söz alan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Belediyesinin yatırımlarına devam ettiğini belirterek; “Kesin Hesap ve Bütçe Komisyonu tarafından oluşturulan 2019 yılı tahmini bütçemiz 33 milyon 461 bin 165 lira. İmkanlarımız dahilinde ilçemize hizmet etmekteyiz. Bütçemizin büyük bölümü ilçemize yapılacak olan yatırımlara ayrıldı. Havza Belediyesi olarak merkezi ve kırsal mahallelerimize hizmetlerimiz devam edecek.” Dedi.

Havza Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Samsun Şubesi arasında sosyal denge sözleşmesi yenilendi.

Havza Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Samsun Şubesi arasında bir süredir devam eden sosyal denge sözleşmesi görüşmeleri neticesinde sosyal denge sözleşmesi yenilenerek imzalandı.

Sosyal denge sözleşmesinin yenilenmesi nedeni ile Havza Belediye Meclisi Toplantı Salonunda imza töreni düzenlendi.

İmza törenine Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Büyük, BEM-BİR-SEN Samsun Şube Başkanı Nurettin Sever, Şube Başkan Yardımcısı Savaş Gayretli, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Savaş, Ali Kukuş, Havza Belediyesi İş Yeri Temsilcisi Ömer Faruk Çörekçioğlu ve sendika üyeleri katıldılar.

Sever, “Birlik ve beraberlik ile Havza Belediyesi’nde güzel ve hayırlı bir işe imza attık, Murat başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bugün itibariyle başkan başkanlığını yapmış ve memurunu düşünmüştür. Sıra çalışanlardadır. Sizler de, memleketinizi ve başkanınızı düşünerek çalışmalısınız. Bizler sendika olarak sadece bu günlerde değil her türlü sorununuzda yanınızdayız. Sizler değerli üyelerimiz büyük ve güçlü bir ailenin mensuplarısınız” dedi.

Belediye Başkanı İkiz ise imkanlar dahilinde çalışanlara en iyi sosyal hakları sağmanının çabası içinde olduklarını belirterek, “Sözleşmenin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çalışanların motivasyonunu sağlamak için her zaman biz çalışanın ve alın teri dökenin ve görevini layıkıyla yapan herkesin yanındayız. Bizler canla başla büyük bir gayretle güzel şeyler yapacağımız kanaatindeyim. Toplu şekilde bir ve beraber aynı hedefe yürürsek engelleri aşar güzel şeyler yaparız. Bu sözleşmenin sizler ve aileleriniz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” Dedi.

İkiz konuşmansın sonunda genel kurul sürecini tamamlayan BEM- BİR-SEN Samsun Şube Başkanı Nurettin Sever ve yönetimi tebrik ederek başarılar diledi.

Törende son olarak söz alan Sendikanın İş Yeri Temsilcisi Ömer Faruk Çörekçioğlu’da Belediye Başkanı Murat İkiz’e teşekkür ederek; “Belediyemiz imkanları dahilinde güzel bir sözleşmeye imza attık. Şimdi sıra bizlerde. Çalışmalarımız ile belediyemize daha fazla katkı vermek için canla başla mücadele edeceğiz.” Dedi.

Sözleşme konuşmaların ardından Belediye Başkanı İkiz ve BEM- BİR-SEN Samsun Şube Başkanı Nurettin Sever tarafından imzalandı.
İkiz katkı ve çalışmalarından dolayı meclis ve komisyon üyelerine teşekkür ederek, bütçenin hayırlı olmasını diledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber