Hasta kedinin yardımına İlkadım Belediyesi Sağlık İşleri ekipleri koştu

17.10.2020
A+
A-

Hayvan severin sokakta bulduğu hasta yavru kedinin yardımına İlkadım Belediyesi Sağlık İşleri ekipleri koştu.

İlkadım ilçesinde duyarlı bir hayvan severin sokakta bulduğu ve yaşam mücadelesi veren yavru kedinin yardımına belediye ekipleri koştu. Hasta yol yatar bir vaziyette bulduğu yardım kediyi yaşam desteği olmak isteyen hayvan sever Alo 153 hattını arayarak yardım istedi. Verilen adres anında itikal eden ekipler karton kutunun içersindeki yavru kediyi alarak gerekli tedavilerinin yaptırmak üzere Samsun Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi yetkililerine teslim etti.Aynı gün içinde çağrı merkezine gelen yavru kedinin karın bölgesinde çarpma sonucu durumu kötü müdahale edilmezse ölecek” ihbarı üzerine verilen adres olan Samsun Tarım İl Müdürlüğü önüne giden ekipler yaralanan kediye de müdahale etti. Yavru kediyi alan ekipler Büyükşehir Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekime götürerek gerekli cerrahi müdahaleyi yaptırdı. Kesilen bölge dikildi ve yaralı kedi tedavi altına alındı.

“Sokak hayvanlarının yaşam mücadelesine duyarsız kalmayın”

İlkadım sınırları içinde yaşayan insanların değil, o sınırlar içinde hayatlarını idame ettiren sokak hayvanlarını hatta ağacı ve çiçekleriyle tüm doğa örtüsünü dahi kendilerine emanet olarak gördüklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş;” Bu hizmet ve sorumluluk anlayışı ile sokak hayvanlarını da bir an olsun ihmal etmiyoruz. Sokak hayvanlarını bir zorluk yaşamasınlar diye çalışmalarımızı yoğunlaştırıp sıklaştırdık. Elimizden geldiğince onlara yetişmeye çalışıyoruz. Ancak bu noktada vatandaşlarımıza da büyük görev düşüyor. Onlara yaşamına destek olmak olaylara kayıtsız kalmayarak bir hayatı kurtaracağını da unutmamaları gerekiyor. Böyle duyarlı vatandaşlarımızın olması bizim için büyük bir şans. Bizi arayarak durumu ileten duyarlı vatandaşımıza, fedakarca harekete eden Sağlık İşleri ekiplerimize, desteklerinden ötürü Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir’e  teşekkür ediyorum” dedi.   

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber