Hasan Aksoy: Köytür İflas Ettirildi

Hasan Aksoy: Köytür İflas Ettirildi
06.10.2020
A+
A-

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, ‘Samsun’un üreten yıldızı KÖYTÜR, istikrarsızlık ve ekonomik uygulamalar nedeniyle iflas ettirildi ve Samsun’da işsizler ordusuna binlerce insan katıldı’ diyerek iktidarı eleştirdi.

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, yaptığı  açıklamada; Samsun’un üreten yıldız firmalarından biri olan KÖYTÜR istikrarsız ekonomik uygulamalar ve dış dünyayla giden kötü ilişkiler nedeni ile iflas ettirildi.

2010 ve 2011 yıllarındaki faaliyetlerinden dolayı en çok kurumlar vergisi ve gelir vergisi ödeyen, yaptıkları ihracat ile Samsun ve ülke ekonomisine katkı sağlayan firmalardan biri olan KÖYTÜR 35 yıllık sektörel deneyimine rağmen uygulanan ekonomi politikalarının etkilediği birçok köklü firma gibi artık dayanamadı ve konkordato ilanında da  gerekli destek verilmedi ve iflası istendi. Yaklaşık 200 e yakın tedarikçi tavuk üreticisi de sonuçtan etkilenip üretimlerini durdurmak zorunda kalacak  Oysa ki  Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası’nın borçlarını devralarak kurtardığı Tavuk üreticisi bir firma  üretime yeniden başladı ama tüm tavukçular bu kadar şanslı değil.

Bölgemizde ciddi istihdam yaratan 350 civarındaki çalışanı yanında tedarikçiler lojistik desteği verenler ve ürünleri pazarlayanlarla beraber 5 bin kişinin işsiz kalmasına sebep olan mahkeme kararı , ülkemizde ticaret erbabının beş büyük inşaat müteahhitinden ibaret görüldüğünü ve tüm kamu kaynakları onlara aktarılırken orta ve küçük ölçekli işletmelerin kaderine terkedildiği gerçeğini birkez daha gözler önüne serdi.

Açılmış fabrikaları defalarca tören düzenleyip tekrar açınca yeni bir istihdam sağlanmıyor , evine iş ve aş götürme derdinde olanların derdine derman bulunmuyor . yeni istihdam alanları yaratmaktan aciz olduğunuz biliyoruz bari mevcut kurulu düzeni ile ayakta kalmaya çalışan sanayici ve iş adamına bir el atsaydınız Damat efendi.

Birçok yatırımcı gibi sürekli pembe tablo çizen saraya güvenip  iş hacmini büyüten döviz girdisi sağlamak için yurtdışına açılan ama günaşırı değişen dış politikalar nedeni ile bulduğu yurtdışı pazarlara hazırladığı ürünler bir gece yarısı basiretsizliği nedeni telef olan , Damatın hergün ekranlarda anlattıklarının da bir masaldan ibaret olduğu gerçeğini yaşayıp görenler , başına gelenlerden sonra baba şefkati beklediği devletten gerekli  planlamayı ve desteği alamayınca olan şehrimize oldu . Her geçen gün Büyüyen işsiz nüfusa  Samsun dan binlerce kişi daha katıldı .

Bir ülkenin güçlü olmasının temel şartı ADALETİ toplumun her kesimine eşit şekilde uygulamasıdır. Ekonomi de adil ve şeffaf yönetilirse doğru yatırımlar yapılır , piyasalar güven içinde ticaret yapar . Sadece yandaşları düşünen onları kalkındırmak için aflar getiren kamu bankaları eli ile ucuz krediler üreten  , kamu ihale mevzuatını her seferinde yandaşları kayırmak için yeniden düzenleyen bir anlayışın hedefi  ekonomiye can veren halka ucuz et sağlayan tavuk kümeslerinin varlığı ve yaşamasından çok 5 horozu besleyip diğer herkesi kümeslemektir.

Ülkemiz acilen Ekonomiden anlayan , dürüst ve güvenilir insanların yönetimine teslim edilmelidir. Gelin le damatla tavuk kümeslerini bile yaşatma şansını bulamadığımızı üzülerek gördük dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber