Hancıoğlu’ndan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Hancıoğlu’ndan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı
09.01.2019
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Gazetecilik mesleğinin kamusal bir görev niteliği taşıdığını vurgulayan Hancıoğlu “bu görevi yerine getirirken her gün yeni sınırlama ve engellerle karşılaşan basın emekçilerimiz, gün geçtikçe daha ağır şartlarda çalışmak zorunda kalmaktadırlar” dedi. Basın emekçilerinin sahip olduğu birçok özlük hakkın tırpanlandığı, toplu sözleşme ve sendikal hakların yok edilmeye çalışıldığı bir dönemden geçildiğini kaydeden Hancıoğlu mesajını şöyle sürdürdü:

“Bağımsız gazetecilik faaliyeti yürütmek, artık neredeyse imkansız hale gelmiştir. TRT, AA gibi kuruluşlar, siyasi otorite tarafından yandaş yayın kuruluşuna dönüştürülmek istenmekte, yandaş sermayeyle yaratılan ‘havuz medyası’ ile halkın doğru bilgi ve tarafsız yoruma ulaşma olanakları ortadan kaldırılmaktadır. Buna teslim olmayan vicdanlı basın emekçileri ise yine siyasi otoritenin güdümü altına girmiş olan yargı mekanizması ile terbiye edilmeye çalışılmaktadır.

Tüm bu olumsuzluk ve baskılara rağmen, meslek ahlakını her şeyin üzerinde tutup kalemini satmamış olan basın emekçilerimiz; vicdan sahibi olan milletinize cesaret, siyaset kurumu içinde bu gidişe ‘dur’ demek için mücadele yürüten bizlere ise umut ve güç aşılamaktadır.

Özellikle AKP hükümetleri döneminde ‘yas günü’ haline gelen 10 Ocak’ı; elde edilmiş mesleki hakları kutlama ve yeni haklar kazanma adına verilecek mücadelelerin kararlılığını öne çıkarma gününe dönüştürmek en büyük hedefimizdir.

‘Halkın haber alma hakkını savunan, hiçbir şart altında meslek ahlakından taviz vermeyen basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamını yitiren basın şehitlerimizi saygıyla anıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.