Hancıoğlu: Vatandaşa Üç Kuruşu Çok Gören İktidar, Faiz Lobisine Çuvalla Para Aktardı

Hancıoğlu: Vatandaşa Üç Kuruşu Çok Gören İktidar, Faiz Lobisine Çuvalla Para Aktardı
02.12.2020
A+
A-

Salgın döneminde faiz lobisine devletin bütçesinden 119 milyar 581 milyon lira ödeme yapılırken, kısıtlamalar nedeniyle gelir kaybı yaşayan vatandaşlara sadece 8,3 milyar liralık nakdi destek verilmesini eleştiren CHP’li Hancıoğlu “bu tablo ortaya koymaktadır ki; iktidarın gözünde, faiz lobisi bu ülkenin vatandaşından 19 kat daha değerli” dedi.

 

Salgının yeniden hız kazanmasıyla uygulamaya konulan yeni kısıtlamalarla birlikte, bu kısıtlamaların ekonomik maliyeti tartışılmaya başlandı. CHP’nin bankacılık kökenli Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, salgın sürecindeki kamu mali yönetim performansını eleştirerek, iktidarın bu süreçte büyük ekonomik kayıplar yaşayan vatandaşlardan yana değil, faiz lobisinden yana tavır aldığını savundu.

Hükümetin ve onun emrindeki kurumların yılbaşından bu yana 1 trilyon 891 milyar 790 milyon liralık kaynak kullanımı gerçekleştirdiğine, aynı süre zarfında vatandaşa yapılan karşılıksız yardımların toplam tutarının ise 8 milyar 348 milyon 654 bin lira olduğuna işaret eden Hancıoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bu dönemde bütçeden 119 milyar 581 milyon lira faiz ödemesi yapıldı. Yani bütçeden vatandaşlara verilen nakdi desteğin tam 19 katı kaynak, faiz lobilerinin cebine gitti. Daha da vahimi, kullanılmayan köprülerin, otoyolların, havaalanlarının müteahhitlerine bile daha fazla para ödendi. Bu müteahhitlere ödenen para 13 milyar lira… Vatandaşa üç kuruşu çok gören iktidar, faiz lobisine, yandaş müteahhitlere çuvalla para aktardı. İşte bu tablo ortaya koymaktadır ki; iktidarın gözünde, faiz lobisi bu ülkenin vatandaşından 19 kat daha değerli!”

TÜRKİYE’NİN VARLIKLARINI, ŞAHSİ SERVETİ GÖREN BİR ANLAYIŞ… 

CHP’li Hancıoğlu, döviz kurunu düşük tutmak amacıyla Merkez Bankası rezervlerinin tüketilmesinin büyük sakıncalar doğuracağının da altını çizdi. Merkez Bankası’nın bu süreçte 128 milyar dolarlık bir rezerv kaybı yaşadığını kaydeden Hancıoğlu şunları söyledi:

“Bugün Borsaİstanbul’un yüzde 10’luk hissesini 200 milyon dolar için satan, Türk ordusunu donatan fabrikayı 50 milyon dolar yatırımı yapamadığı gerekçesiyle yine aynı ülkeye satan bu iktidar; Merkez Bankası’nın kasasındaki 128 milyar doların kimlere satıldığını bu millete açıklamalıdır! Merkez Bankası’nın kasası, bir şahsın yada bir ideolojinin kasası değildir. Bu milletin kasasıdır. Bu milletin emeği ve alınterinin karşılığı o kasaya emanettir. Türkiye’nin varlıklarını, şahsi serveti gören bir anlayışa asla müsaade edemeyiz!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber