Hancıoğlu: Tam bağımsız Türkiye için mücadele yemin ettik

07.09.2018
A+
A-

Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesaj şöyle; “CHP’nin, kurulduğu günden bu yanan Türkiye’nin varlığı ve bütünlüğü için büyük mücadeleler yürüttüğünü kaydeden CHP’li Hancıoğlu, “tam bağımsız ve aydınlık bir Türkiye için mücadele yemini ettik” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, partisinin 95’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Hancıoğlu’nun mesajı şöyle:

“Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı ve ebedi lideri Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının partisi, aydınlanma devriminin hiç sönmeyecek meşalesi, yuvamız Cumhuriyet Halk Partisi bugün 95 yaşında.

Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bugüne, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve bütünlüğü için çalışan, halkımızın refah, huzur ve mutluluğu için bütün zorluklara göğüs geren, demokrasi, adalet ve bağımsızlık yolunda ağır bedeller ödeyen gerçek vatanseverlerin kalesidir.

Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet Devrimlerinin yılmaz savunucuları, çağdaş uygarlık yolunda yürüme kararlılığından asla taviz vermeyen Jöntürk’lerin yuvasıdır.

Bu çatı, her zaman ve her koşulda; tam bağımsız ve aydınlık bir Türkiye için mücadele yemini etmiş kadrolarıyla görev başında olmuş ve olmaya da devam edecektir.

Partimize ve bizlere dün olduğu gibi bugün de büyük ve zorlu görevler düşmektedir. AKP iktidarının, fiilen ortadan kaldırdığı Cumhuriyet rejimine yeniden hayat vermek, tek adam iradesi etrafında şekillendirmek istediği sisteme son verip, millet iradesini tekrar egemen kılmak, demokrasiyi bütün kurumlarıyla tesis etmek ve hukuk devletini yaratmak için savaşmak zorundayız.

İşgalin, esaretin, karanlığın içinden bir ok gibi fırlayarak, bağımsızlığın ve vatan sevgisinin ışığı olan yuvamız, Cumhuriyet Halk Partisi; kuruluş felsefesi, 95 yıllık tecrübesi ve azimli kadrolarıyla bu mücadeleyi mutlaka zaferle taçlandıracaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi, yuvamız, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95. kuruluş yıldönümünü kutluyor; vatanımızın kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal eden tüm partililerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber