Hancıoğlu: Mafyanın siyasetçileri aylık 10 bin dolarla maaşa bağladığı bir dönemi yaşıyoruz!

Hancıoğlu: Mafyanın siyasetçileri aylık 10 bin dolarla maaşa bağladığı bir dönemi yaşıyoruz!
13.11.2021
A+
A-

CHP PM Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “Sanayicisinin, esnafının, çiftçisinin, gencinin, yaşlısının içinde geleceğe dair hiçbir umut yaşamadığı bir ülkeye, bir topluma dönüştük “dedi.

Hancıoğlu: “Ülkemiz ekonomik yönden, bu dönem içinde sürüklendiği kaosun, öngörüsüzlük, belirsizlik ortamının bir benzerini inanın bir daha yaşamadı.
Sanayicisinin, esnafının, çiftçisinin, gencinin, yaşlısının içinde geleceğe dair hiçbir umut yaşamadığı bir ülkeye, bir topluma dönüştük.
Memleket on dokuz yıllık iktidarınızın sonunda işsizlik ve hayat pahalılığı içindeyken yüzleri gülen tabii ki birileri var.
Kim onlar?

Mesela, milletin kaynaklarını sömüren, döviz garantili, rant garantili ihalelere konan üç beş müteahhit;
milyarca liralık vergi borcu saraya yakınlık derecelerine göre sıfırlanan patronlar;
devletin yani milletin bankasından sağlanan külfetsiz kredilerle beslenip bırakın ana parayı, kredinin taksitini dahi ödemeyen yandaşlar;
bir de yasa dışı yollarla elde edilmiş kaynakları, suç gelirlerini aklamak için adres arayan mutlu mesut.
Mali Eylem Görev Gücünün geçen ay Türkiye hakkında aldığı karar, ülkemizi şüpheli devlet konumuna yerleştirmesi…
Uyuşturucu baronlarının, suç örgütü liderlerinin el üstünde tutulduğu, siyasi otoriteyle, bürokrasiyle içli dışlı hâle getirildiği, mafyanın siyasetçileri aylık 10 bin dolarla maaşa bağladığı bir dönemi yaşıyoruz.

İşte bugün sadece onların yüzleri gülüyor, onlar mutlu mesut.
Bu milletin seksen yıl boyunca emeğiyle, alın teriyle yarattığı değerleri, kaynakları, varlıkları yirmi yılda talan ettiniz; sadece devletimizi değil, sanayicisinden esnafına, çiftçisinden memuruna ekonominin ve toplumun bütün dinamiklerini borç bataklığının içine sokup hepsine birden sırt çevirdiniz, ihtiyat akçesine varana kadar devletin kasasındaki parayı tükettiniz.
Sayın Bakan, bütçenizde vatandaşın sorunlarını yapısal olarak çözecek bir vizyon yok.
Sizlere hayırlara olmasını dilerim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber