Hancıoğlu: El ele verelim, tüm engelleri teker teker yıkalım

Hancıoğlu: El ele verelim, tüm engelleri teker teker yıkalım

Engelli bireylerin yaşam koşullarını üst seviyeye taşımanın, çağdaş toplumlarda asli hedef olduğunun altını çizen CHP Milletvekili Neslihan Hancıoğlu bu konuda atılması gereken daha birçok adım olduğunu kaydetti, bu doğrultuda yapılacak bütün çalışmalara, her platformda destek vereceklerini vurguladı.   

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu’nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklama şöyle:

“Engellilik, yalnızca engelli bireylerimizi ve ailelerini değil, toplumun her ferdini ve kamu otoritesinin tüm dinamiklerini doğrudan ilgilendiren; rehabilitasyon, istihdam ve sosyal hizmet sunumu boyutlarıyla kamusal bir mücadele alanıdır.

Sosyal devletin asli görevinin, engelli yurttaşlarımız ve onların yükünü omuzlarında taşıyan ailelerin, yaşam standartlarını yükseltmek, toplumsal yaşamın her alanında fırsat eşitliği koşullarını sağmak olduğu asla unutulmamalıdır.

Halkımızın bu konudaki duyarlılık ve bilincini en üst seviyeye çıkarmak, engelli yurttaşlarımızın toplumsal yaşama adaptasyonlarının sağlamak, eğitim, sağlık, istihdam gibi öncelikli hakların güvenceye alınması ve ulaşılabilir kılınmasına yönelik daha birçok adım atmak zorundayız. Bu konunun, siyaset üstü bir mücadele alanı olduğunu düşünüyor ve bu doğrultuda yapılacak bütün çalışmalara, her platformda destek vereceğimizi özellikle vurguluyorum.

Tüm halkımızı, kurum ve kuruluşlarımızı, engelli vatandaşlarımızın yaşama dört elle sarılmalarına katkı sunmaya, önlerindeki her engeli teker teker yıkmaya, ailelerinin omuzlarındaki yükü paylaşmaya davet ediyor; tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların cefakar ailelerine, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Şehrimizin en büyük ortak değeri Samsunspor, şampiyonluk yolunda zorlu bir mücadele yürütürken, bu süreçte en büyük gücü Samsunlulardan alıyor. CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da bu büyük mücadele sürecinde Samsunspor’umuzun yanında…

İki hafta önce Sarıyer deplasmanında Samsunspor’umuza destek vermek için tribünde yerini alan Hancıoğlu bugün de UTAŞ Uşakspor deplasmanında Samsunspor’a destek verdi. Maç öncesi takım ve teknik heyetle bir araya gelerek başarı dileyen Hancıoğlu, daha sonra stada geçerek maçı izledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber