Hancıoğlu: COVİD-19, sağlıkçılar özelinde meslek hastalığı kabul edilmelidir!

Hancıoğlu: COVİD-19, sağlıkçılar özelinde meslek hastalığı kabul edilmelidir!
19.11.2020
A+
A-

Aralarında CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu’nun da yer aldığı TBMM Sağlık Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, COVİD-19 virüsünün sağlık çalışanları özelinde “meslek hastalığı” sayılmasına ilişkin bir kanun teklifi hazırlayarak Meclis Başkanlığı’na sundu. CHP’li Hancıoğlu, konuyu Sağlık Bakanlığı’nın bütçe müzakerelerinin yapıldığı komisyon toplantısının da gündemine taşırken; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, böyle bir düzenleme yapılmasından memnuniyet duyacağını belirtti.

Salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının sayısı 163’e ulaşırken, COVİD-19 virüsünün sağlık çalışanları özelinde “meslek hastalığı” kapsamına alınması yönündeki beklenti de yükseliyor. Son olarak, aralarında CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu’nun da yer aldığı TBMM Sağlık Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, COVİD-19 virüsünün sağlık çalışanları özelinde “meslek hastalığı” sayılmasına ilişkin bir kanun teklifi hazırlayarak Salı günü Meclis Başkanlığı’na sundu. 

BU SORUYU SİYASETÇİ OLARAK DEĞİL, HEKİM OLARAK CEVAPLAYIN!

Konu, Çarşamba günü de Sağlık Bakanlığı’nın bütçe ve kesin hesap raporlarını müzakere edildiği Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısının gündemine taşındı. CHP Parti Meclisi Üyesi, Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya hitaben şunları söyledi:

“Sayın bakan siz bir hekimsiniz. Bunun altını özellikle çiziyorum, siz bir siyasetçiden önce hekimsiniz! Şu salgın döneminde sağlık emekçilerimizin yaşadığı travmayı hepimizden çok daha iyi biliyor ve anlıyor olmalısınız. Aynı şekilde bir hastalığın, hangi niteliği taşıdığını da bildiğinizi var sayıyorum. COVİD-19 salgınına karşı sağlık ordusu topyekûn bir savaşa girmişse ve sağlık ordumuzun her bir neferi bu savaşta salgına sebep olan virüsün etkilerine maruz kalıyorsa; o halde bu hastalık, bu meslek grubu için bir meslek hastalığı niteliği taşır mı taşımaz mı? COVİD-19 virüsüne maruz kalan sağlık çalışanları açısından bu hastalık, bir meslek hastalığı olarak kabul edilmeli midir, edilmemeli midir? Sizden rica ediyorum ve bir siyasetçi olarak değil, bir hekim olarak cevap vermenizi istiyorum.”

BAKAN KOCA: “MEMNUNİYET DUYARIM, TAKDİR MECLİSİNDİR”

CHP’li Hancıoğlu ve diğer milletvekillerinin konuya ilişkin ısrarlı soruları üzerine Sağlık bakanı Fahrettin Koca şunları söyledi:

“Meslektaşlarım görevi başında Covid-19’a yakalanmasının meslek hastalığı olarak kabul edilmesinden ve kaybettiklerimizin şehit statüsünde sayılmasından Bakan olarak memnuniyet duyarım. Yüce Meclisimizin bu yolda atacağı adımı saygıyla karşılarım.”

HANCIOĞLU: “ORTAYA İRADE KOYUN, BU KANUN HEMEN YASALAŞSIN”

CHP’li Hancıoğlu, Sağlık Bakanı Koca’nın bu açıklamaları üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

“Hali hazırda Meclis’e sunulmuş bir kanun teklifi var. Bunun, yasama gündemine alınması için yapılacak tek şey, parlamentodaki sayısal çoğunluğu elinde bulunduran parti grubunun bir irade ortaya koymasıdır. O iradeyi de iktidarı temsilen siz ortaya koymalısınız. Bu iradeyi ortaya koyun ve bu kanun hemen yasalaşsın.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber