Hancıoğlu: Bugün, inanç, azim ve kararlılık timsali muhtarlarımızın günüdür

Hancıoğlu: Bugün, inanç, azim ve kararlılık timsali muhtarlarımızın günüdür

Muhtarların, demokrasinin, yereldeki en köklü temsilcileri ve kültürümüzün önemli öğeleri olduklarına işaret eden CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, muhtarların çalışma koşuları ve özlük haklarına ilişkin taleplerinin iyileştirilmesi için yürütme ve yasama organını bir an önce harekete geçmeye çağırdı.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Muhtarların görev yaptıkları mahallede veya köyde devletle halk arasında köprü vazifesini fedakârlık ve sabırla yürüttüklerini kaydeden Hancıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Görev yaptığı mahalle ve köylerin sorunlarını çözüme kavuşturma konularında kamu bürokrasisinin en önemli çözüm ortağı olan muhtarlarımız, bu önemli işlevi nedeniyle bir yanıyla halkı diğer yanıyla da devleti temsil sorumluluğunu üstlenmişlerdir. Bu önemli görevi yaparken, mevzuattan ve uygulamalardan kaynaklı birçok sorunla boğuşmak zorunda kalan muhtarlarımızın çalışma koşullarını iyileştirmek, özlük haklarını talep ettikleri düzeye çıkartmak başta yürütme ve yasama organları olmak üzere hepimizin görevidir.

Köy sayısının azaltılması, belediyelere öncelik verilip, muhtarlık kurumunun ikinci plana itilmesi, muhtarlıkların mali yönden yoksun bırakılmaları giderek derinleşen sorunlar haline gelmiştir.

Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak muhtarlarımızı siyasi emellerine ulaşmak için alet olarak kullanan zihniyete karşı; onları mahallelerimizde, köylerimizde halkın gerçek temsilcileri, yerel yönetimlerin asli ve kurucu unsurları olarak görüyor ve programımızı da bu anlayış doğrultusunda oluşturuyoruz.

Zor koşullar altında ve siyasal otoritenin baskısı altındayken bile hem vatandaşın hem de kamu otoritesinin menfaatlerini birlikte korumak adına büyük bir inanç, azim ve fedakârlıkla görev yürüten muhtarlarımıza şükran sunuyor, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.