Hancıoğlu Atatürk’süz 100. Yıl logosunu Meclis gündemine taşıdı

Hancıoğlu Atatürk’süz 100. Yıl logosunu Meclis gündemine taşıdı
24.04.2019
A+
A-

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Milli mücadelenin başlangıcının 100. Yılı dolayısıyla hazırlanan ancak bu mücadelenin baş kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’e yer verilmeyen logonun, hangi kurum veya firma tarafından hazırlandığının, bunun için ne kadarlık bir kaynak harcandığının ve logoda Atatürk’ün neden yok sayıldığının açıklanmasını istedi.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin 100. yılı dolayısıyla yapılacak etkinliklerde kullanılmak üzere hazırlanan, ancak Atatürk’e yer verilmeyen logo ve kurumsal kimlik kiti ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması talebiyle bir soru önergesi verdi.

Hancıoğlu önergesinde, 100. Yıl etkinlikleri için hazırlanan logoda, milli mücadelemizin büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk’e dair hiçbir ibare bulunmayışının, bu mücadele ateşinin yakıldığı Samsun başta olmak üzere, bütün yurtta üzüntü ve şaşkınlık yarattığını vurgulayarak şöyle dedi:

“Milli mücadeleyi Mustafa Kemal’den soyutlamak, 100. Yıl kurumsal kimliğinde, bu büyük mücadelenin baş kahramanı Gazi Mustafa Kemal’e yer vermemek, Cumhuriyetimizi Atatürk’ten soyutlamak asla kabul edilemez.”

CHP’li Hancıoğlu bu değerlendirmelerinin ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan şu sorulara cevap vermesini istedi:

– Ulusal bağımsızlık mücadelemizin 100. Yılı dolayısıyla yapılacak etkinliklerde kullanılacak olan logo ve kurumsal kimlik kiti, hangi usul ve esaslara dayanılarak hazırlanmıştır?

– Logo ve kurumsal kimlik kitinin hazırlayıcısı kimdir?

– Logo ve kurumsal kimlik kiti, şayet “hizmet alımı” yöntemiyle hazırlatılmış ise bu çalışma için hangi kurum, hangi kaynaktan ne kadarlık bir ödeme yapmıştır?

– 100. Yıl logosunda,milli mücadelemizin baş kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yer verilmemesinin bir izahı var mıdır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.