Hamilelik döneminde sağlıklı beslenme

Hamilelik döneminde sağlıklı beslenme
07.11.2019
A+
A-

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jin. Op. Dr. Halil İbrahim Dinler, hamilelik döneminde sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini özellikle sıvı alımın önemli olduğunu söyledi.

Gebelik, insan yaşamında beslenmenin en önemli olduğu dönemlerden biridir diyen Büyük Anadolu Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jin. Op. Dr. Halil İbrahim Dinler, hamilelik dönemindeki beslenme şekli anne ve doğacak bebeğin sağlığını büyük ölçüde etkilediğini söyledi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jin. Op. Dr. Halil İbrahim Dinler, sözlerine şöyle devam etti: “Gebelikte beslenme, anne adaylarının üzerinde önemle durmaları gereken bir konudur. Hamilelikten önce beslenme düzenine çok dikkat etmiyor olabilirsiniz fakat hamilelik ile birlikte birtakım değişiklikleri de beraberinde getirecek. Bunun nedeni yediklerin ve içtiklerinin bebeğine de ulaşması olmasıdır. Gebelik takibini yapan hekim tahlil sonuçlarına göre gerekli gördüğü konularda yönlendirmesini yapacaktır.
Çocuğunuzun anne karnında büyümesi, bedensel, zihinsel yönden gelişmesi, gebeliğiniz süresince beslenmenizle yakından ilgilidir. Bunun için Hamilelikte beslenme programı anne sağlığı ve bebek gelişimi için çok önemlidir. İki kişilik beslenme ve porsiyonları artırmak yerine, ne yediğine özen göstermek, daha doğru olacaktır.
Her gün 8-10 bardak su içmenin yanı sıra, hamilelikte beslenme listesi zenginleştirilmiş tahıllar, kuşkonmaz, mercimek, buğday tohumu, portakal ve portakal suyu gibi folat oranı yüksek beş veya altı gıda mutlaka içermelidir. Folik asit bebeğin beyin gelişiminin düzgün ilerlemesi için çok önemlidir ve yeni kırmızı kan hücrelerinin oluşumu için hayati öneme sahiptir. ” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber