Güvenli ve sağlıklı olan cerrahi sünnettir

Güvenli ve sağlıklı olan cerrahi sünnettir
10.05.2018
A+
A-

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Sedat Ocak, “Güvenli ve sağlıklı olan cerrahi sünnettir. Hastanemizde uzman hekimlerimiz tarafından sünnet operasyonları başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.” dedi.

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Sedat Ocak, müslümanların dini vecibenin yerine getirilmesi amacıyla uygulanan sünnet, bazı toplumlarda ise tıbbi sebeplerden dolayı yapıldığını söyledi.
Güvenli ve sağlıklı olan cerrahi sünnettir diyen Opr. Dr. Sedat Ocak, sünnet nedir, nasıl ve ne zaman yapılır? soruları hakkında bilgiler verdi.

STERİL ORTAMDA YAPILMALI
Erkek çocuklarda, penis glansını kapatan derinin belli bir ölçüde ve şekilde kesilmesi şeklinde yapılan uygulamaya sünnet denildiğini belirten Opr. Dr. Sedat Ocak, “Sünnet, erkek çocukların hayatında önemli bir cerrahi uygulama olarak yer almaktadır.. Sünnet olacak çocuğun cerrahi işlemi mümkün olduğu kadar psikolojik sorunlar yaşamaması için, steril ve hijyenik ortamda sorunsuz bir biçimde gerçekleştirilmelidir. Toplumumuzda sünnet uygulaması daha çok ergenlik döneminden önce yapılmaktkadır. En ideal sünnet zamanı olarak; yeni doğan bebeklerde ilk iki haftalık süreçte, cerrahi işlemin kolay olması, yaranın iyileşme hızı, sünnet sonrası bakımın kolaylığı ve ileriki yaşlarda psikolojik olarak travma yaşamasının önüne geçilebilmesi açısından seçilebilir.

SÜNNET İÇİN EN UYGUN ZAMAN
Eğer aile bebeklikte sünnet yaptırma kararını vermemiş ise, uzun süre hareket etmeden durmaları, yapılan operasyonu çok çabuk unutması açısından da 1-5 aralığı çocuklar içinde sünnet uygun bir zamandır.
Her anne ve baba için sünnetin hem mutluluk veren, hem de hayatlarındaki en önemli günlerden biri olduğunu düşünürsek, bu yaş aralığında olan çocukların genel anestezi altında sünnet olmaları çok daha uygun olacaktır.” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber