Güneşin insan vücuduna etkileri

Güneşin insan vücuduna etkileri
22.07.2018
A+
A-

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi doktorlarından Deri ve Zührevi Hastalıkları (Cildiye) Uzmanı Dr. Fikret Kaya, güneşin insan vücuduna etkileri hakkında bilgiler verdi.

Güneş hayatın en önemli kaynaklarından biri olduğunu söyleyen Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesinden Cildiye Uzmanı Dr. Fikret Kaya, ‘’Güneşe maruz kalınan yaş grubu küçük yaş grubunda çok çok daha önemli. Özellikle kanser gelişimi açısından önemli olduğu gibi cildin yaşlanması açısından da önemlidir. Güneş d vitamini açısından kemiklerimizin sağlığı açısından ne kadar önemliyse, ve cildimize verdiği zarar nedeniyle ilerki yaşlarda çok önemli izler bırakacak” dedi.

GÜNEŞİN EN YOĞUN OLDUĞU SAATELERE DİKKAT!

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesinden Cildiye Uzmanı Dr. Fikret Kaya, ‘’Yapılan araştırmaya göre Avusturalya çok güneşli bir ülkedir. Avusturalya’da 20 yaşından önce göç edenlerle 20 yaşından sonra Avusturalya ya göç edenler arasında cilt kanseri gelişiminde inanılmaz büyük bir fark var. 20 yaşından önce çok güneşe maruz kalmak cilt kanseri için büyük bir risk oluşturuyor. Bunun için güneşin fazlası zarar. Güneşi en yoğun olduğu saat 10- 16 sularında güneşe çıkmamak çok önemli’’ dedi.

Özellikle küçük yaştaki çocukların güneşten korunmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesinden Cildiye Uzmanı Dr. Fikret Kaya,’’Güneşin zararlı etkileri asıl 20 yaşından önceki yaşlar güneşe maruz kalınan süreyle doğrudan ilişkilidir. Fakat asıl görünen lezyonlar 40-50 yaşlara geldiklerinde aktinikkeratoz, BCC ve SCC dediğimiz cilt tümörlerini gözlemleriz. Bu yüzden güneşten korumak çok önemli. Özellikle uzmanlara danışmak, uzun etkili güneş koruyucuların daha güneşe çıkmadan 15 dakika önce kullanılması çok çok önemlidir’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber