Gümüş: Çarşamba santrali istemiyor

Gümüş: Çarşamba santrali istemiyor
23.10.2019
A+
A-

Samsun’un Çarşamba ilçesi Abdullahpaşa Meydanı’nda, inşaatına başlanan biyokütle enerji santrali için hayır mitingi düzenlendi.

Samsun’un Çarşamba İlçesi Eğercili Mahallesi’nde inşaatına başlanan biyokütle enerji santrali inşaatının durdurulması ve ovada hiç kurulmaması için SAMÇEP (Samsun Çevre Platformu) ile SAMKON (Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu) bileşenlerinin organizasyonuyla miting düzenlenerek basın açıklaması yapıldı.

ÇARŞAMBALININ ALIN TERİ VAR
Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Sezgin Gümüş, “ SAMKON ve bu organizasyonu tertipleyen STK’lar hiç partinin yan kuruluş olmadığı gibi hiç bir partininde maşası asla değildir. Bizler siyasetten azade bir şekilde Samsun denen nazlı gelinin peşinden koşan Samsun sevdalılarıyız. Çarşamba ovası Kuzey iç Anadolu ile komple Karadeniz’i besleyen dünyanın en verimli ovalarından birisidir. Bu ovalar Harran ovası gibi su ile buluştuğunda tarıma açılmış yapay bir ova değil bilakis milyonlarca yılda çilekeş Yeşilırmak’ın binbir çile ile biriktirdiği alivyonlardan oluşmuş ovadır. Bu verimli ovada kadim zamanlardan bugüne sayısız nesil ve hatıralar gelip geçmiş bu mübarek topraklar Yeşilırmak’ın yanında Çarşambalının alınteri ile sulanmıştır.’ dedi.

BU TOPRAKLAR KURBAN EDİLEMEZ
Çarşambalıların binbir güçlükle ziraatten ürettikleri katmadeğer ile ülke ekonomisine ciddi katkı sağladığını ifade eden Gümüş; ‘Hem Çarşamba insanı hem de Çarşamba ürünleri yüzdeyüz organik ve de yüzdeyüz yerli ve millidir. Uzunca bir süredir eşsiz ve kıymetli toprakların sanayiye kurban edilmeye çalışıldığını görüyor ve biliyoruz. Önce bakır ve azot sanayi ile topraklarımız yüzde 15 verim kaybına uğramış arkasından ovamızın Tekkeköy ucunda kurulan organize sanayiler ile bir yüzde 10 daha verim kaybı yaşamıştır. Bunun peşinden bütün tepkilere rağmen Çarşamba ovasının batı yakasına kurulan mobil santral ile yüzde 13’lik bir kayıp daha yaşanmış ve artan erken yaş ölümleri ile kanser vakaları ise işin cabası haline gelmiştir.’ diye konuştu.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ’YE SESLENDİ
Gümüş sözlerine şöyle devam etti; ‘Artık bir daha bu korkulu kabusu yaşamayacağız derken çevreciliği ile taktir toplayan ve her seçimde Samsunda % 60’ın üzerinde oy alarak Samsun insanının gönlünde taht kuran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan döneminde biyo kütle enerji santrali kurulumu ile karşı karşıya kalmış durumdayız.
Bu konuda muhalefet partilerimizden destek iktidar partimizden ise çözüm ve derdimize derman talep etmekteyiz. Yiğidin harman olduğu Çarşamba meydanından Samsun diasporasının lideri olarak başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve milletimizin Aksakallı’sı akil adam Devlet Bahçeli’ye sesleniyorum; Çarşambalının ve dahi Samsunlunun sesini duyun ve bir an önce bu santrali durdurun’

SANTRAL MUTLAKA DURMAK ZORUNDA
Gümüş sözlerini şöyle tamamladı; ‘Bu da yetmez Çarşamba ovasına geçmiş yıllarda kurulup tarımı baltalayan sanayi bölgelerinin tamamını kaldırarak yeniden tarıma açın.
Muhalefet liderleri Sayın Kemal Kılıçtaroğlu ile Sayın Meral Akşener’den ricamız ise lütfen Samsun’un kanayan yarasını parlementoya taşıyarak merhem olmaya çalışın. Ayrıca ahali arasında müteahhit firmanın bazı STK ve oda başkanlarına rüşvet verdiği dedikoduları dolaşmaktadır. Bu konuyu araştırması için Cumhurıyet savcılarımızı göreve davet ediyorum. Netice olarak her seçimde Samsun seçmeninin yüksek oyu ile büyük teveccühüne mazhar olan Cumhurbaşkanımızın Çarşambalının bu tepkisi ve talebine kayıtsız kalmayacağını ve en kısa zamanda santral çalışmasını durduracağını ümit ediyorum.’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber