Gri pasaportlu 70 kişi gitti, 63’ü Türkiye’ye dönmedi

Gri pasaportlu 70 kişi gitti, 63’ü Türkiye’ye dönmedi
18.11.2021
A+
A-

Samsun’un Yakakent ilçesinden temin edilen gri pasaportlu 70 kişiden 63’ünün Türkiye’ye bir daha giriş yapmadığı ortaya çıktı. Bir kişi ise yakalandığı ülkeden sınır dışı edildiği için döndü.

Konuyla ilgili CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu açıklama yaptı, “Hizmet pasaportu temini yoluyla insan kaçakçılığı yapılması, her şeyden önce devletimizin adını lekeleyen organize bir suç eylemidir. Bu suç eyleminin failleri, bu suça yardım ve yataklık edenler, bu suçtan çıkar elde edenler, ihmali olan kamu görevlileri… Bunların hepsi bütün yönleriyle açığa çıkartılmalı ve yargı önünde bunun hesabı sorulmalıdır.

Bu organize suç eylemini daha da vahim kılan nokta ise şudur:
“Devlette akıl-mantık, kural-kaide yerle bir olmuş!”
Pandeminin pik yaptığı dönemde, vatandaşımızın sokağa çıkmasının dahi kısıtlandığı günlerde, bütün dünyada salgın nedeniyle her türlü toplu etkinliğin kısıtlandığı, durdurulduğu, yasaklandığı dönemde, biri de çıkıp “bu neyin festivali, neyin etkinliğidir?” diye sormamış!

Belediye sormamış, valilik sormamış, nüfus vatandaşlık il müdürlüğü sormamış! Bunların hepsinin başındaki makam olan İçişleri Bakanlığı sormamış!
“Bugün Türkiye yönetilemiyor ” derken, işte tam da bunu kastediyoruz. Devletin kurumları, kuralları yok edilmiş, liyakat ayaklar altına alınmış durumdadır.
İkinci vahim nokta ise olayın belediyecilik boyutudur.

Görevi, vatandaşına hizmet üretmek ve sunmak olan bir belediye, hayatın olağan akışının her yönüyle sekteye uğradığı, vatandaşımızın hem canının hem de ekmeğinin-aşının derdiğine düştüğü günlerde, başka işlerle uğraşmış…

Bu bir anlayış sorunudur, bir zihniyet çürümesidir! Millete sırt çevirmiş bir iktidarın, belediyecilik anlayışının, hizmet anlayışının geldiği nokta da işte budur.

Devletimizin itibarı yerle bir ediliyor, Samsun’umuzun, Yakakent’imizin adı lekeleniyor, bunun bedelini de milletçe ödüyoruz. Mesele, Yakakent Belediyesi meselesi değil, bir yönetim kaosu meselesidir. Devletin kuralı, kaidesi, düzeni, intizamı yerle bir edilmiş durumdadır.

Bu kaostan çıkmanın tek yolu, devletimize yeninden hukuk devleti niteliğini kazandırmaktır!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.