Göz Kapağı Estiği Ameliyatları

Göz Kapağı Estiği Ameliyatları
05.01.2020
A+
A-
Büyük Anadolu Hastaneleri Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Emrullah Beyazyıldız, göz kapağı estetiği ameliyatları ve sonrasındaki tedavi süreci hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Göz kapağı estetiği günümüzde en çok uygulanan estetik operasyonlardan birisi olduğunu ifade eden Beyazyıldız “özellikle 40’ lı yaşlardan sonra göz kapaklarında sarkmalar, kırışıklıklar ve cilt altı yağ pakelerinin fıtıklaşması sonucu oluşan torbalanmalar gibi  bir takım değişiklikler  kendini göstermektedir. Bunun sonucunda yorgun, uykusuz  ve mutsuz bir yüz ifadesi oluşmaktadır. Yaş ilerledikçe hastalarda bu şikayetlerin yanı sıra göz kapaklarını açmada zorlanma, kaşları yukarı kaldırarak görüş alanını artırmaya çalışma sonucu baş kozmetik problemler ve başağrısı şikayetleri olmaktadır. Göz kapağındaki bu değişikliklerin en önemli sebebi ileri yaştır. Bazı hastalarda genetik faktörler rol oynamaktadır. Sigara ve alkol kullanımı da bu değişikliklerin daha erken ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktadır.

Üst göz kapağı estetiğinde lokal anestezi yapıldıktan sonra deri alınır ve alttaki kas tabakasının bir kısmı alınır. Fıtıklaşmış olan İç ve orta pakelerinin bir kısmı alınır ve eğer göz yaşı bezi sarkmışsa o da yukarı asılır. Sonrasında deri eriyen dikişler ile kapatılır.  Alt göz kapağı estetiğinde lokal anestezi yapıldıktan sonra deri kesisi yapılır ve fıtıklaşmış olan iç, orta ve dış yağ pakelerinin bir kısmı alınır. Sonrasında fazla deri alınır ve deri eriyen dikişler ile kapatılır.
Ameliyat Sonrası Neler Olur ?
Bu ameliyatlar ortalama 1-1.30 saat arasında sürmektedir. Ameliyat sırasında ve sonrasında ağrı olmamakla birlikte kişiden kişiye göre değişen oranlarda kapaklarda morluk ve şişlik gelişebilir. Ameliyat sonrası 24 saat içerisinde soğuk uygulama yapılması ve yüksek yastıkta yatılması  ameliyat sonrası morluk ve şişlik oluşumunu azaltmada oldukça önemlidir.
Ameliyat sonrası ciltteki dikişler 5. Gün sonunda alınmaktadır. Ameliyat sonrası 2 ay gibi bir süre direkt güneşe maruz kalmamak, ödemin artmasına neden olabilecek  sauna gibi sıcak ortamlardan ve ağır egzersizlerden kaçınmak gerekmektedir. 1 hafta sonra  sosyal hayata kalındığı yerden dönülebilir ve hatta makyaj yapılabilir. Bu ameliyatların sonucunda on yıl daha genç bir görünüm ve dinlenmiş yüz ifadesi olmaktadır.” diyerek sözlerine son verdi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.