Genç’ten sağlıklı proje

Genç’ten sağlıklı proje
22.12.2018
A+
A-

Başkan Osman Genç tarafından çevreyle uyumlu şehir vizyonu çerçevesinde ortaya konulan “Sağlık ve Yaşam Vadisi” projesi, şehir insanına doğa ile iç içe, konforlu yaşam imkanı sunuyor. Proje içerisinde, bungalov evler, doğal tedaviler merkezi, tıbbi ve aromatik bitkiler sergi bahçesi, canlı bitki tüneli, ahşap seyir kulesi, gölet ve şelale bulunuyor.

Yakın Gelecekte Samsun’u projeleriyle planlayan Başkan Osman Genç, Samsunlulara şehir içerisinde sağlık bulabilecekleri bir proje geliştirdi. Çevreye duyarlı bir şehir hedefiyle üretilen proje, şehir hayatından bunalan insanlara alternatif sağlıklı bir yaşam imkanı sunuyor. Samsun’un vadilerinde doğal yapıyı ve yerel florayı bozmadan, mevcut doğa üzerine hassas, ahşap evlerin olacağı Sağlık ve Yaşam Vadisi içerisinde barındıracağı özelliklerle şehre turist de çekebilecek.

TURİST ÇEKECEK

Samsun’un bugüne kadar değerlendirilmeyen vadilerinin bu projeyle ortaya çıkacağını belirten Başkan Genç, “Bu projeyle Samsunlular hem kendi sağlıklarını güçlendirmek hem de yaşam kalitesini arttırmak için farklı bir yaşam alanına kavuşacak. Şehrin fiziki yoğunluğu altında stres yaşayan, şehir gürültüsünden uzaklaşmak isteyen herkes Sağlık ve Yaşam Vadisi sayesinde daha kaliteli ve konforlu yaşam imkanı bulacak. Bu proje hem yurt içinden hem yurt dışından şehrimize turist de çekecek” dedi.

PROJENİN DETAYLARI

Projenin detayları hakkında da bilgi veren Başkan Genç, “Proje kapsamında doğa içinde dinlenme mekanları, kamp alanı, festival alanı, ahşap yürüyüş alanı, alabalık tesisi, kafe-restoran-çay ocağı, günübirlik konaklama, bungalov evler, doğal tedaviler merkezi, doğal tedavi ürünleri satış birimi, ahşap seyir kulesi, seyir terasları, gölet ve şelale, gölet kenarı gezinti ve dinlenme mekanları, doğa sesleri ile terapi alanı, çocuk oyun alanı, tıbbi ve aromatik bitkiler sergi bahçesi, canlı bitki tüneli, su değirmeni ve çeşme olacak” diye konuştu.

YÜKSEK KALİTE YAŞAM ALANI

Kürtün Vadisi için de bir proje geliştirdiklerini ifade eden Genç, “Projenin içerisinde bitki müzesi, seralar, bitki bilim merkezi, atlı binicilik tesisleri, hobbit evleri, göl, otel ve rezidans, trafik eğitim pisti, spor sahaları, kafeterya, restoran, tırmanma kayaları, şelale, kayıkla gezinti, mini ada, koşu pisti, bisiklet yolu, atv, spor branşlarına ait kulüpler ve dernekler yer alıyor. Bu projeyle de Kürtün Vadisi, ekolojik unsurların ön plana çıktığı yüksek kalite bir yaşam alanı haline gelecek” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber