Genç’ten kadının güçlendirilmesine imza

Genç’ten kadının güçlendirilmesine imza
16.01.2019
A+
A-

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun’da bir çok kurumun işbirliği yaptığı “Kadının Güçlendirilmesine Yönelik Çalışma Planı Kurumlar Arası İşbirliği ve Koordinasyon Protokolü”nü imzaladı.

Başkan Osman Genç, kadının sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda güçlendirilmesi amacıyla Samsun Valiliği’nin öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, KOSGEB Hizmet Merkezi, Çalışma ve İş Kurumu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve sanayi Odası, Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Canik Belediyesi, İlkadım Belediyesi ile Atakum Belediyesi’nin ortak olduğu çalışma planı çerçevesinde, protokole imza attı.

KADINLARIN EĞİTİMİNİ ÖNEMSİYORUZ

Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün’ün de yer aldığı protokol töreninde imza öncesi konuşan Başkan Genç, kadınların her zaman öncelikleri olduğunu ifade ederek, “Geleceğimizi bırakacağımız çocuk ve gençlerimizin anneleri olan kadınlarımızın eğitimi, meslek sahibi olması, sağlıkları ve kendilerini geliştirmesi bizim için çok önemli. Kadınlarımızın eğitimine yönelik yaptığımız çalışmaların yanında, sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenleyerek bayanlarımızı daha aktif hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.

7’DEN 70’E MUTLU BİR ŞEHİR

Kadının toplumdaki saygınlığını korumak, onlara sosyal ve kültürel zenginlik katmak amacıyla çalışmaları sürdürdüklerini belirten Genç, “Biz şuna inanıyoruz; bir kadını eğitmek, bir aileyi, bir toplumu, bir milleti eğitmek demektir. Toplumun en değerli varlıkları olan kadınların sosyalleşmeleri, toplumsal dinamiklere ayak uydurmaları ve kültürel zenginliklerini artırmaları için onlara özel hizmetler gerçekleştiriyoruz. Bütün çabamız, kadınlarıyla, çocuklarıyla 7’den 70’e mutlu, müreffeh ve sağlıklı bir toplum, sürekli değişen ve sürekli gelişen bir şehirdir” diye konuştu.

KADINLARA ÖZEL YATIRIMLAR

kadınlara özel yatırımlar yaptıklarını belirten Genç, “Tamamıyla hanımlara yönelik inşa edilen Şehit Sevgi Yeşilyurt 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, hanım konakları aile merkezleri, kadınların karşılaştıkları sorunların çözümü için çalışmaların yanısıra kadınların toplumsal konumlarını güçlendirici faaliyetlerde bulunuyor ve kadınları hakları konusunda bilgilendiriyor. Bu yatırımlarla zamanlarının çoğunu evde geçiren ve hiçbir sosyal hayatı olmayan kadınların sosyalleşmesini ve kendi özgüvenlerini kazanmasını sağladık. Bütün bu tesislerimizden 5 bine yakın kadın yararlanıyor” şeklinde konuştu.

Başkan Genç daha sonra, kadınların güçlendirilmesi amacıyla Samsun’da bir çok kurumun işbirliği yaptığı Kadının Güçlendirilmesine Yönelik Çalışma Planı Kurumlar Arası İşbirliği ve Koordinasyon Protokolü”nü imzaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber