Genç’ten ‘Ekolojik Köy’ projesi

Genç’ten ‘Ekolojik Köy’ projesi
12.12.2018
A+
A-

Başkan Osman Genç’in “Yakın Gelecekte Samsun” kitabında yer alan vizyon projelerinden olan doğa Ekolojik Köyler, şehir yaşayanlarına doğa ile iç içe alternatif yaşam alanları oluşturacak. Ekolojik Köyler, kendi enerjisini kendi üretecek.

Ürettiği vizyon projelerle dikkat çeken ve “Projeci Başkan” olarak bilinen Başkan Osman Genç, ortaya koyduğu çevreci projelerle şehir halkına alternatif yaşam alanları oluşturmayı hedefliyor. “Yakın Gelecekte Samsun” kitabında yer alan Ekolojik Köyler, insanlara çevreyle barışık, yaşam standartları yüksek yaşam alanları sunuyor. Çevreci mimariyle tasarlaran Ekolojik Köyler, rüzgar türbinleri ve güneş enerji ağaçları ile kendi enerjisini kendi üretecek.

KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK

Uzmanların da desteğiyle kendi tasarladığı projenin detayları hakkında bilgi veren Başkan Genç, “Ekolojik Köy, çevreci tasarımla ekolojik mimari, yeşil üretim, alternatif enerji ve benzeri birçok yöntemden yararlanan bir modeldir. Ekolojik Köy’ün içerisinde enerji ihtiyacını karşılayabileceği biyogaz tesisi, rüzgar tribünleri güneş enerji ağaçları bulunmaktadır. Böylece kendi enerjisini kendi üreten ve karşılayan yeşil yaşam alanları oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

DİĞER ŞEHİRLERE ÖRNEK OLACAK

Ekolojik Köy modelinde ortalama 150 konutun tasarlandığını ifade eden Başkan Genç, “Tasarlanan 150 konut haricinde gelen turistlerin konaklayabileceği hobit evleri ve kamp alanları planlanmıştır. Çatılara güneş enerji panelleri yerleştirilerek evin bütün ısıtma ihtiyacını karşılayacaktır. Aynı zamanda şehrin dışında ama şehre yakın doğa ile iç içe alternatif yaşam alanları oluşturulacaktır. Samsun’da hayata geçirilecek Ekolojik Köyler diğer şehirlere de örnek olacaktır” diye konuştu.

İNSAN VE ÇEVRE İLİŞKİSİ

Çevreye ve yeşile duyarlı bir şehir hedeflediklerini belirten Başkan Genç, “Duyarlı bir şehir anlayışımızda en önemli duyarlılıklarımızdan birisi de çevre. Çünkü çevre insanın yaşam alanıdır. Çevre ile insan arasında sıkı bir münasebet vardır. Yaşadığımız şehirler de bizim çevremizi oluşturur. Dolayısıyla şehirler ne kadar çevreye uyumlu olursa, insan da şehre o kadar uyumlu olur. Bu bakımdan Ekolojik Köyleri hem insan psikolojisi, hem insan sağlığı açısından çok önemli buluyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber