Genç: Yetim çocuklar ağlamasın

Genç: Yetim çocuklar ağlamasın
03.06.2018
A+
A-

Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in her akşam toplumun farklı kesimleriyle biraraya geldiği iftar sofrasını bu kez yetim çocuklar bereketlendirdi. Başkan Genç, yetim çocukların ümmete emanet olduğunu söyledi.

Başkan Osman Genç, Dünya Yetimler Haftası nedeniyle yetim çocuklarla iftarda buluştu. Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve eşi Nimet Genç’in yanısıra AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Elif Coşkun Bilgin ile OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz, Dış İlişkiler Birimi Müdürü Ali Kemal Tural’ın da katıldığı iftar yemeğinde masaları tek tek dolaşan Başkan Genç, yetim çocuklar ve aileleriyle yakından ilgilendi. Küçük misafirlerine her zaman yanlarında oldukları mesajını veren Başkan Genç, ezanın okunmasıyla birlikte yetim çocuklar ve aileleri aynı sofrada orucunu açıp, hep birlikte dua etti.

ONLARIN ÜMMETİN EVLADI

İftar sonrası konuşan başkan Osman Genç, “Her Ramazan ayında ilçemizdeki yetim çocuklarımız ve aileleri ile bir araya gelerek ekmeği ve duayı paylaşıyoruz. Bizim inancımızda yetimlik yalnızlığı ve kimsesizliği ifade etmez. Ümmetin evladı olmayı, milletin evladı olmayı ifade eder. Bizim peygamberimiz de yetimdi. Yetimlere sahip çıkmak bizim inancımıza göre bir vazifedir. Biz beşikten mezara kadar iyiliği emreden bir ümmetiz. Hayatımız boyunca iyilik yapmak durumundayız” dedi.

YETİM ÇOCUKLAR AĞLAMASIN

Canik Belediyesi olarak yekim çocuklar için bir çok etkinlik ve faaliyet gerçekleştirdiklerini belirten Genç, “Yetim çocuklarımızla bayram alışverişleri yapıyoruz, onları sinemaya götürüyoruz, lunapark keyfi yaşatıyoruz, onlara şehir gezdiriyoruz. Biz burada belki bir avuç yetim çocuğumuzu mutlu etmeyi amaçladık, ancak inanıyorum ki bu tür etkinlikler bu çocuklarımıza duyarlılığı biraz daha artıracaktır. İstiyoruz ki çocuklarımız dünyanın hiçbir yerinde ağlamasınlar, gözyaşı dökmesinler, onlar barış içerisinde bir dünyada yaşasınlar” diye konuştu.

ZİHİNLERDE DUYARLILIK OLUŞTURMALIYIZ

İnsanların zihinlerinde ve kalplerinde yetim ve savunmasız çocuklara yönelik bir duyarlılık oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Genç, “Yetim gülerse dünya güler. Yetim ve öksüz çocukları maddi ve manevi olarak sahiplenmek Müslüman için bir görevdir. Dünyada yaklaşık 400 milyon yetim çocuk var. Bu çocuklarımız sahip çıkılmazsa organ mafyasının, misyonerlerin, fuhuş çetesinin eline düşebilirler. Yetimler, annesi babası ölünce yetim kalır, ama gerçekten bu yetimler bu ümmet onlara sahip çıkmadığında yetim kalacaktır. Yetimlere sahip çıkmak, kendi geleceğimize sahip çıkmaktır” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ BÜYÜK

Bir kadın olarak, seçilmesi halinde toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik projeler üreteceğini dile getiren AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Elif Coşkun Bilgin de, “İnşallah 24 Haziran’da güçlü bir meclis ve güçlü bir Cumhurbaşkanı ile güçlü Türkiye’yi inşa edeceğiz ve mazlum coğrafyalarda kanın akmasını durdurmayı başaracağız. Hedefimiz büyük, ama en büyük güç aldığımız yer halkımız. Halkımızın desteğiyle hem şehrimiz, hem ülkemiz hem de milletimiz çok güzel yerlere gelecektir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.