Genç ve Şahin Canik’ten destek istedi

Genç ve Şahin Canik’ten destek istedi
09.06.2018
A+
A-

Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ile Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan için destek istedi. Canik Belediyesi’ni ziyaret eden, şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluşan ve vatandaşlarla biraraya gelen Şahin ile Genç, 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Canik ziyareti kapsamında ilk önce Başkan Osman Genç’i makamında ziyaret etti. Bir süre ay-yıldızlı hizmet binasında misafir olan şahin, daha sonra Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda kurulan iftar sofrası için kazanların başına geçti Başkan Genç ile birlikte vatandaşlara yemek dağıttı. burada vatandaşlarla sohbet eden Şahin ve Genç, Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gazilerle buluştu.

ŞEHİT AİLELERİ İLE BULUŞTULAR

Anlamlı buluşmada masaları tek tek dolaşarak şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenen Şahin ve Genç, onlarla sohbet etti, hatırlarını sordu. Yoğun ilgi gören iftara AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler, Başkan Yardımcısı Alican Usta, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Samsun Şube Başkanı (EMŞAV) Bilal Erim, Samsun Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şube Başkanı Saadet Var da katıldı. EMŞAV Başkanı Erim, kendilerine verdiği destek destekten dolayı Başkan Genç’e teşekkür ederken, Başkan Var, Genç’e plaket verdi.

VAKİT TÜRKİYE VAKTİ

Canik’te oldukça yoğun bir ziyaret programında vatandaşlarla biraraya gelen Şahin ve Genç, teravih namazı sonrası ise Belediye Evleri Mahallesi Mevlana Camii çay bahçesinde mahalle halkıyla sohbet etti, onları dinledi. 24 Haziran seçimlerinin önemine işaret eden her iki başkan, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için vatandaşlardan destek istedi. Özellikle gençlere çağrıda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, gençlerin Türkiye üzerinde oynanan oyunların bilincinde olması gerektiğini ifade ederek, “2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize hep beraber ulaşacağız. Bunun için ben, genç olan tüm kardeşlerimi kendilerine en büyük desteği veren ve onlara 18 yaşında seçilme hakkı tanıyan AK Parti ve sayın Cumhurbaşkanımıza destek vermeye davet ediyorum. Vakit Türkiye vakti. Ülkemizin AK Parti ile devam eden yükselişini durdurmak istiyorlar. Allah’ın izniyle milletimiz bunlara fırsat vermez” dedi.

TARİHİ BİR SEÇİM

Türkiye’nin 24 Haziran’dan itibaren yeni bir yönetim modeline gireceğini hatırlatan Canik Belediye Başkanı Osman Genç de, “Bu anlamda tarihi bir seçim bizi bekliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız şer odaklarıyla mücadele ederken, her vatandaşımız da bunu göz önünde bulundurmalıdır. Son 16 yılda hayal edilemeyecek kadar büyük ölçekli ihracatlar yapıldı. Dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülkeler arasındayız. İnşallah yeni sistemle birlikte Türkiye ilerleyişini daha hızlı sürdürecektir. Artık bu kulvarda yarışıyoruz. Yakaladığımız istikrarı ve büyümenin kıymetini bilerek inşallah aynı istikrarla yola devam edeceğiz” diye konuştu.

Canik’te eller semaya açılacak

Kadir Gecesi’nde herkes Canik Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda toplanacak. Anlamlı gecede birlikte teravih namaz kılınacak, dünyaca ünlü hafızlar Kur’an-ı Kerim ziyafeti verecek. Başkan Genç, herkesi ellerin mazlum coğrafyalar için semaya açılacağı Dua Buluşması’na davet etti.

Canik’te ay-yıldızın gölgesi altında maneviyatına uygun bir Kadir Gecesi yaşanacak. Canik Belediyesi vatandaşlara hem Ramazan’ın manevi iklimine uygun dolu dolu bir gece yaşatmak hem de şehitlerin ruhuna ve mazlum coğrafyalarda zulüm altındaki Müslümanlara dua etmek amacıyla Ramazan Günleri Etkinlikleri kapsamında Pazar akşamı Kadir Gecesi Özel Programı düzenliyor. Başkan Osman Genç, herkesi Kadir Gecesi’nde Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’na davet etti.

TERAVİH VE KUR’AN ZİYAFETİ

Binlerce kişinin biraraya geleceği ve birlikte iftarın açılacağı gecede, iftar sonrasında ise birlikte teravih namazı kılınacak. Gecede ayrıca Dünyaca ünlü hafızlar Kur’an-ı Kerim ziyafeti verecek. Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Dünya Birincisi Hafız Ahmet Sarıkaya, Dünya Dördüncüsü Hafız Fatih Derdiyok ve Türkiye birincisi Hafız Mustafa Özyılmaz, gönüllerin pasını silecek. Gönüllerin mazlum coğrafyalar için birleşeceği gecenin ilerleyen saatlerinde ise vatan uğruna hayatlarını kaybeden şehitlerin ruhu ve dünyanın pek çok yerinde zulüm altında bulunan Müslümanlar için dualar edilecek. Sabaha kadar sürecek etkinlik kapsamında vatandaşlar sahuru da birlikte yapacak. Etkinlik, sabah namazının kılınmasının ardından sona erecek.

AY-YILDIZIN GÖLGESİ ALTINDA

Canik Belediyesi olarak bu tür manevi etkinlikleri önemsediklerini belirten Başkan Osman Genç, tüm vatandaşları Pazar akşamı Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda düzenlenecek Kadir Gecesi programına davet etti. Başkan Genç, “Ay-yıldızın gölgesi altında birlik ve beraberlik örneği sergileyerek, hem güzel bir Kadir Gecesi yaşayacağız hem de şehitlerimiz ve Müslüman kardeşlerimiz için dua edeceğiz. Canik’te birlikte teravih namazının kılınacağı, sahurun beraber yapılacağı anlamlı bir Kadir Gecesi geçireceğiz. Kadınlar için de yerin olacağı meydana herkesten mutlaka seccadesini alıp gelmesini bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber