Genç: Şehrin ihtiyacı vizyon

Genç: Şehrin ihtiyacı vizyon
10.12.2018
A+
A-

Haftalık İstişare Toplantısı’nda devam eden ve yapılacak projeleri değerlendiren Başkan Osman Genç, “Bir şehrin en önemli ihtiyacı vizyondur. Gönül ve vizyon belediyeciliği yapmalıyız. Tüm Samsun’a, her Samsunluya dokunacak projelerle bu şehri geleceğe taşıyabiliriz” dedi.

Başkan Osman Genç, her hafta başında gerçekleştirdiği İstişare Toplantısı’nda başkan yardımcıları ve birim müdürleri biraraya geldi. Belediye tarafından yapılan ve yapılacak olan projelerin değerlendirildiği toplantıda konuşan Başkan Genç, gönül ve vizyon belediyeciliğine dikkat çekti. Genç, Samsun’un ulaşım başta olmak üzere, tarım, turizm gibi bir çok potansiyeli olduğuna dikkat çekerek, bu potansiyelleri harekete geçirecek en önemli etkenin vizyon olduğunu söyledi.

GÖNÜL VE VİZYON BELEDİYECİLİĞİ

Şehri yönetenlerin bir strateji ve hedef belirlemesi gerektiğini ifade eden başkan Genç, “Bir şehrin en önemli ihtiyacı gönül ve vizyon belediyeciliğidir. Şehir olarak 1 yıllık, 5 yıllık planlar değil, 50 yıllık, 100 yıllık planlar yapmalıyız. Türkiye’miz gelişirken ve dönüşürken, biz de Samsun olarak daha hızlı koşmalıyız. Samsun’un katma değerini ne kadar yükseltirsek bu şehrin o kadar önemi artar. Dolayısıyla şehre katma değer katacak, bu şehrin insanlarına, sanayicisine, esnafına kazandıracak, refah düzeyini artıracak projeler üretmeliyiz” dedi.

ŞEHRE KATKI SAĞLAYACAK PROJELER ÜRETMELİYİZ

Günümüzde vizyon belediyeciliğinin geçerli olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, “Yeni dünyada yenilikleri yakalayamazsınız zayıf kalırsınız. Bu şehirler için de geçerli. Şehri geleceğe taşıyacak vizyon projeleri ortaya koyarak şehrin sadece makyajına değil, fiziki ve sosyal gelişimine ve değişimine katkı sağlayacak projeler geliştirmek gerekiyor. Tüm Samsun’a, her Samsunluya dokunacak projeler üretmeliyiz. Bizim ‘Yakın Gelecekte Samsun’ kitabında yer alan projelerimiz bu anlayışla hazırlanmış projelerdir” diye konuştu.

YENİDEN YÜKSELİŞİ BAŞARABİLİRİZ

Samsun’un konumu ve fırsatları itibariyle geleceğin öne çıkan şehirlerden birisi olabileceğine de vurgu yapan Başkan Genç, “Ulaşım, sanayi, turizm, tarım alanlarında vizyon projelerle Samsun’umuzda yeniden diriliş ve yeniden yükselişi hep birlikte başarabiliriz. Bunun yolu da vizyon belediyeciliğinden ve vizyon projelerden geçmektedir” ifadelerini kullandı. Başkan Genç, ardından başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile belediye tarafından yapılan ve yapılacak olan projeleri değerlendirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber