Genç: Şehrin gelişimi kültür ve eğitimle olur

Genç: Şehrin gelişimi kültür ve eğitimle olur
09.08.2018
A+
A-

Samsun’a Kültür ve Turizm İl Müdürü olarak atanan Adnan İpekdal ile Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Mehmet İrfan Yetik’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bir şehrin gelişmesinin kültür ve sanatla olacağını söyledi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Kültür ve Turizm İl Müdürü olarak atanan Adnan İpekdal ile Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Mehmet İrfan Yetik’i ziyaret ederek yeni görevlerinde başarı diledi. Dış İlişkiler Birimi Müdürü Ali Kemal Tural’ın da yer aldığı ziyaretlerde her iki yeni müdürün başarılı işlere imza atacağına inandığını belirten Başkan Genç, kültür ve eğitimden yoksun bir şehrin gelişmişliğinden söz edilemeyeceğini söyledi.

EĞİTİM OLMAZSA OLMAZ

Canik Belediyesi’nin kültür ve eğitime en çok yatırım yapan belediye olduğuna dikkat çeken Başkan Osman Genç, “Bizim için eğitim olmazsa olmazımız. Ne kadar yol, kaldırım, bina yaparsanız yapın, kültür ve eğitimde geriyseniz bunların hiç bir anlamı olmaz. Bu nedenle 14,5 yıldır eğitime fiziki, teknolojik ve arsa tahsisi olmak üzere 200 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık. Öncü olarak 7 olan eğitim yuvası sayısını 42’ye çıkardık. Eğitim altyapısı sorununu çözdük. Belediye olarak yaptığımız eğitim tesislerinin yanısıra, mevcut okullarımızın fiziki ve teknolojik eksikliklerini gidererek yavrularımızın modern şartlarda geleceğe hazırlanmasını sağladık” dedi.

‘EĞİTİM DENİLİNCE AKLA CANİK GELİYOR’

Eğitim ve kültür denilince Canik’in akla geldiğini ifade eden Başkan Genç, “Proje üretme konusunda Karadeniz’in en başarılı belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz onlarca projenin içinde geleceğe dönük en güzel tesiri bırakacak olanlar kültür ve eğitime yaptığımız yatırımlardır. Bir şehre güzel ve modern binaların yapılmasından daha önemli şeyler vardır. Asıl önemli olan o binalara ruh verebilmek, onları kültürle ve sanatla buluşturabilmek. Bizler bu yönde yoğun mesai harcıyoruz. Canik’i kültür ve eğitim merkezi yapma konusunda önemli çalışmalar yaptık. İlçemiz belediyemizin yaptığı tesislerin yanında anaokulundan üniversiteye eğitimin her kademesine sahiptir. Canik artık kültür ve eğitim merkezidir” diye konuştu.”

‘GÜÇLÜ ÜLKE İÇİN EĞİTİM’

Bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağının yetişmiş insan gücü olduğunu ifade eden Genç, “Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye’nin yolu eğitimden geçmektedir. Bu nedenle çocuklarımızın eğitimlerini başarılı bir şekilde gerçekleştirmeleri için gayret gösteriyoruz. Eğitim yatırımları konusunda bugüne kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği içerisinde bir çok başarılı iş gerçekleştirdik. Bu işbirliğini bundan sonra da sürdürmeye kararlıyız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kurumlarımızla işbirliği içinde, ortak akılla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ben Sayın İpekdal’a ve Yetik’e yeni görevlerinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan Başkan Genç ziyaretlerinde İpek ve Yetik’e ‘ Geçmişten Günümüze Samsunpor’ ve ‘ Canik Oyuncak Müzesi’ kitaplarını hediye etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber