Genç: Milletimiz aynı kararlılıkta

Genç: Milletimiz aynı kararlılıkta
16.07.2018
A+
A-

Türk halkı 15 Temmuz’un 2. yıldönümünde tüm Türkiye’de meydanları doldurarak yine tarih yazarken, Canik Belediye Başkanı Osman Genç de, Samsun’daki anma programında mesaj verdi: “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.”

Bundan iki yıl önce 15 Temmuz hain darbe girişiminin başladığı ilk dakikalarda ailesi ve personeli ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’na giderek, darbecilerin karşısında duran Canik Belediye Başkanı Osman Genç, darbeden iki yıl sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde de Samsunlularla birlikte şehitleri andı, darbecileri protesto etti. Ailesi ile birlikte Samsun Valiliği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 15 Temmuz programına katılan Başkan Genç, bir de mesaj verdi : “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.”

MİLLETİMİZ AYNI KARARLILIKTA

Cumhuriyet Meydanı’nda Samsunlulara hitaben konuşan Başkan Genç, “Bundan tam iki yıl önce hain FETÖ terör örgütü, ülkemizin geleceğine, milletimizin birliğine, canına ve hükümetimizin istikrarına kast ederek o hain darbe girişimini gerçekleştirmişti. Buradan bir kez daha FETÖ terör örgütünü ve darbe girişimini lanetliyorum. Hain terör örgütü FETÖ’nün darbe girişimi, milletimizin yerinde ve zamanında direnişiyle önlenmişti. Bugün de Türk milleti aynı kararlılıkta olduğunu göstermektedir” dedi.

MÜZE KURUYORUZ

O karanlık gecenin asla unutulmaması gerektiğini ifade eden Başkan Genç, “Hatırlayacak olursak biz de o karanlık gecede, darbe girişimini haber alır almaz Sayın Cumhurbaşkanımız henüz TV’den meydanlara inin talimatı vermeden çok önce 10.30’da Cumhuriyet Meydanına gittik ve sabaha kadar nöbet tuttuk. Sonraki günlerde de Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla tam bir ay boyunca hep birlikte sabahladık. Görüyorum ki milletimiz hala aynı kararlılıkta. Belediye olarak aziz şehitlerimizin adlarını yaşatmak ve 15 Temmuz’u unutturmamak için tesislerimize şehitlerimizin adlarını verdik ve bir de 15 Temmuz’u anlatan müze kuruyoruz. 15 Temmuz’u unutmamaya ve unutturmamaya kararlıyız” diye konuştu.

EŞİ İLE MEYDANDAYDI

Başkan Genç ve eşi Nimet Genç, hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen program boyunca Samsunlularla birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda şehitleri andı, vatandaşlarla sohbet etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber