Genç hafızlar ilgi gördü

Genç hafızlar ilgi gördü
05.06.2018
A+
A-

Havza Belediyesince Kevser Camisi önünde düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında, Merkez Yatılı Kuran Kursunda eğitim alan hafızlık öğrencileri program düzenledi.

Programın açılış konuşmasını yapan Havza İlçe Müftüsü İlyas Akyazı hafızlığın önemli bir makam olduğunu belirterek; “Genç hafız kardeşlerimizde yetişmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederim. Mevla’m tüm hayır sever kardeşlerimizin niyetlerini kabul etsin. Bu tür organizasyon gençlerimizin kendilerini yetiştirmeleri adına önemli. Gençlerimize bu fırsatı tanıyan Havza Belediye Başkanımız Sayın Murat İkiz’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Dedi.

Genç hafızların Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilahiler, şiirler ve aşrı şerifler okundu.

Programda ayrıca hafızlık eğitimi tamamlayan 9 yeni hafıza belgeleri katılımcılar tarafından verildi.

Programın sonunda Havza Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Faruk Çörekçioğlu, Havza Müftüsü İlyas Akyazı’ya çiçek takdim etti.

Çörekçioğlu Ramazan etkinliklerinin devam ettiğini belirterek; “ Gördük ki genç hafızlarımız ve Kuran kursu öğrencilerimiz kendilerini çok güzel yetiştirmişler. Kendilerini tebrik ediyorum. Ramazan boyunca çeşitli etkinliklerimiz devam edecek tüm halkımız bekliyoruz” dedi.

Etkinliği Havza İlçe Milli Eğitim Müdür Uğur Sağlam ve çok sayıda vatandaş izledi.

Ilıca Mahallesinde iftar

Mahalle sakini ve aynı zamanda Havza Belediyesi Meclis Üyesi Seyit Ahmet Ünal ve Mahalle Muhtarı Nuh Çelik tarafından düzenlene iftar yemeğine Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Ak Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir, davetliler ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Havza Belediyesi Meclis Üyesi Seyit Ahmet Ünal mahallede mahallenin ileri gelen ailelerinin sıra ile iftar yemeği düzenlediğini belirterek; “ Kimi zaman iki kişi kimi zaman tek başına mahallemiz sakinleri hemen her gün iftar daveti düzenlemekte. Davetimize katılan herkese teşekkür ederim.” Dedi.

İftar programına katılan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise Türk milletin en güzel geleneklerinden biri olan paylaşma ve dayanışmanın Ramazan ayında daha da önce çıktığını belirterek; “Kurulan iftar sofralarında zengini fakiri aynı aştan yiyor. Bu sofralarda ayrım yapılmıyor. Bundan daha büyük bir güzellik var mı? Şimdi bu güzelliklerimize, huzurumuza ve ülkemiz göz dikenler Kandil’de sıkışınca saldırmaya başladılar. Şehitlerimiz var. Allah bu ülkenin bir karış toprağı için toprağa düşmüş şehitlerimizden razı olsun. Onların sayesinde bizler rahat şekilde iftarlarımızı yapıyoruz. Allah’ım güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun. İnşallah bizler bir birimize sahip çıktığımız sürece bu ülke ve bu topraklara el uzatmaya kimsenin gücü yetmez.” Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber