Genç: Canik’te sosyal dönüşüm sağladık

Genç: Canik’te sosyal dönüşüm sağladık
24.01.2019
A+
A-

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ilçede 15 yılda gerçekleştirdikleri yatırımlarla fiziki dönüşümün yanında sosyal ve kültürel dönüşümü de sağladıklarını söyledi.

Daha güzel ve daha yaşanılabilir bir şehir için 15 yıldır gece gündüz çalıştıklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “İlçenin her köşesine yatırım götürdüklerini ve hizmet gitmeyen mahalle bırakmadıklarını söyledi. Başkan Genç, “Mahallelerimize spor tesisleri, sıbyan okulları ve hanım konakları yaptık. Bunların hepsi ilçemizde fiziki dönüşümün yanında sosyal ve kültürel dönüşümü de sağladı. 15 yıl önceki Canik ile bugünkü Canik arasında dağlar kadar fark var” dedi.

HEP SAHADA OLDUK

Canik’te hizmet gitmeyen mahalle olmadığına işaret eden Başkan Genç, “Belediye olarak daha güzel bir Canik için gece gündüz çalışarak, ilçemizin her köşesine yatırım götürdük. Yani tıpkı bir gelin kızımızın büyük bir sanatsal titizlikle el emeği göz nuru olarak ortaya çıkardığı dantel gibi ilçemizin her köşesini ilmek ilmek işledik. Bugün Türkiye’nin gözbebeği haline gelen Canik bizim el emeğimiz, göz nurumuz. 15 yıldır sahada olduk. ‘Koltukta değil, şantiyede hizmet’ anlayışımız sonucu Canik bugün örnek alınan bir ilçe haline geldi” diye konuştu.

KIRSAL MAHALLELER DE DÖNÜŞTÜ

Kırsal mahalleleri de ihmal etmediklerini ifade eden Başkan Genç “Şehrimiz için yaptığımız kentsel, sosyal kültürel, eğitim, spor yatırımlarının yanında kırsal mahallelerimizde de bir çok proje hayata geçirdik. Kırsal mahallelerimizin ekonomik kalkınması için canlı hayvan pazarı ve pazar yerlerinin yanında, sosyal ve kültürel dönüşüm için hanım konakları, spor tesisleri, cami çevre düzenlemeleri gibi çalışmalar yaptık. Yaptığımız tadilat ve çevre düzenlemeleri ile camilerimizi eski kimliğine kavuşturduk. Bugüne kadar 90’ın üzerinde camimizi yeniledik” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.