Genç: Canik’te kırsal da dönüştü

Genç: Canik’te kırsal da dönüştü
04.03.2019
A+
A-

Canik Belediye Başkanı Osman Genç ilçenin dört bir yanına yaptıklarını eğitim, kültür, spor ve fiziki dönüşüm yatırımlarında kırsal mahalleleri ihmal etmediklerini belirterek, ilçede topyekün gelişimle kırsal mahalleleri de dönüştürdüklerini söyledi.

Canik Belediyesi tarafından kırsal mahallelere yönelik uygulanan projeler, kırsal kesimin gelişimini sağlarken, hayat standartlarını da yükseltti. Daha önce Kırsal Kalkınma Birimi kuran belediye, hayata geçirdiği canlı hayvan pazarı ve pazar yerlerinin yanısıra, hanım konakları, sıbyan mektepleri, cami ve okul çevre düzenlemeler spor tesisleri kırsal kesimde yaşayan vatandaşların sosyal ve ekonomik gelişimine katkıda bulundu. İlçedeki uzak mahallelerde uygulanan eğitim, kültür, spor, tarım projeleri ise kırsal kesimde sosyal ve kültürel dönüşüm sağladı.

KÖYDEN KENTE GÖÇÜ ÖNLEMEK İÇİN

Samsun Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Genel Kurulu’na katılan Başkan Osman Genç burada yaptığı konuşmada, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların eğitimi, istihdamı ve kaliteli bir yaşam sürmesi için önemli yatırımlar yaptıklarını belirtti.

Kırsal mahallelerde yaşam standartları yükseldikçe köyden kente göç sorunlarının da azalacağını ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların kaliteli ürünler elde etmesi ve gelir düzeylerinin iyileştirilmesinin yanısıra yaşayanların hayat standartlarının yükseltilmesi için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

KÜLTÜR, EĞİTİM, SPOR YATIRIMLARI

Ürettikleri projelerle kırsal bölgelerin daha yaşanabilir bir hale geldiğini belirten Başkan Genç, “Kırsal mahallelerimize daha hızlı ve etkin hizmet için Kırsal Kalkınma Birimi kurduk. Ayrıca kırsal bölgemizde yer alan iki mahallemizde hayvan satış yerleri ve pazar yeri kurduk. Canlı Hayvan Pazarını hizmete soktuk. Kırsal bölgelerde eğitim, tarım, kültür, turizm ve sosyal yaşamı geliştirici çalışmalar yaptık. Bu mahallelerimizde okul, cami çevre düzenlemeleri, hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri gibi projeler uyguladık. Bunların yanında vatandaşlarımızın ekonomik standardını iyileştirici çalışmalar da yaparak, topyekün bir gelişimi hedefledik” diye konuştu.

DAHA YAŞANABİLİR HALE GELDİ

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar için bireysel girişimcilik ve proje hazırlama eğitimleri de verdiklerine vurgu yapan Başkan Genç, “Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların eğitimi, istihdamı ve kaliteli bir yaşam sürmesi için önemli çalışmalar yürüttük. Vatandaşlarımız tarafından üretilen fikir ve projeleri çok önemsedik. Bu yönde Kırsal Kalkınma Birimimiz aracılığıyla özellikle Canik Çileği’nin markalaşması için çalışmalar yaptı. Hayata geçirdiğimiz projelerle kırsal mahallelerimiz daha yaşanabilir hale geldi” ifadelerini kullandı.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber