Genç: Canik insana dokunan belediye

Genç: Canik insana dokunan belediye
08.08.2018
A+
A-

Canik Belediyesi’nce düzenlenen 2018 Yaz Okulu Kur’an Kursu sona erdi. Kursu tamamlayan çocukların gösterisi büyük beğeni kazanırken, Başkan Osman Genç, “Duyarlı bir belediye olarak her alanda insanımıza dokunan bir kurumuz” dedi.

Canik Belediyesi tarafından 2018 Dönemi Yaz Okulu kapsamında gerçekleştirilen Kur’an Kursunu tamamlayan çocuklar için kapanış töreni düzenlendi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, eşi Nimet Genç ile Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün’ün de yer aldığı programda veliler de çocuklarını yalnız bırakmadı. Büyük ilgi gören kapanış töreninde 1,5 ay boyunca Kur’an-ı Kerim eğitimi alan çocuklar hünerlerini sergilerken, Başkan Osman Genç de çocukların manevi değerlerine bağlı şekilde yetişmesine dikkat çekti.

DEĞERLERİMİZLE YETİŞEN GENÇLİK

Kapanış töreninde konuşan Başkan Genç, her yıl yaz mevsiminde çocukların manevi olarak yetişmesi için eğitim kursları düzenlediklerine dikkat çekti. Başkan Genç, “Günümüzde sürekli kendimizi geliştirmeliyiz. İnsan olarak sürekli üretmeliyiz. Bu manada çocuklarımızı geleceğe hazırlama noktasında yaz günlerini değerlendirmeyi amaçladık. Çocuklarımızın kendi medeniyet hafızamıza sahip olmasını istiyorsak bu eğitimleri yapmak zorundayız. Kendi medeniyet değerlerimizi çocuklarımıza aktarmak zorundayız. Bu nedenle yavrularımızı kendi değerlerimizle geleceğe yönlendiren bir anlayışla hizmet ediyoruz” dedi.

KURSLARDAN FAYDALANIN

Canik’in duyarlı bir şehir olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, “Çocuğa, kadına, çevreye, insana duyarlı bir şehir anlayışıyla bunları yapıyoruz. ‘Çocuklara duyarlı’ bir belediye olarak sadece yazın değil, yılın her döneminde farklı alanlarda yeteneklerini geliştirecekleri hizmetler veriyoruz. Her çocuğumuz bu yaz kurslarının yanısıra yılın tamamına yaydığımız kültür, sanat, spor kurslarımızdan yararlanmalılar. Tiyatro okulu, müzik okulu çocuk ve gençlerimizin hizmetinde. Çocuklarımızı çok yetenekli şekilde yetiştirmek zorundayız. Normal eğitimin ve manevi eğitimin yanında her çocuğumuz bir enstrüman çalmalı ve bir spor dalı ile uğraşmalıdır” diye konuştu.

KADINA DUYARLI ŞEHİR

Belediye olarak her alanda insana dokunan bir kurum olduklarını dile getiren Başkan Genç,

“Aynı zamanda ‘kadına duyarlı’ bir ilçe olarak mahallelerimizde kadın konakları yapıyoruz. Pek çok hanım konağımızı hayata geçirdik. Kadınlarımız ihtiyaç duydukları alanlarda kurslar görebilir, kendilerini geliştirebilir. Mutlaka kendimizi yenilememiz gerekiyor. Bu manada kadınlarımız bu imkanlardan mutlaka faydalanmalıdır. Canik olarak bir aileyiz. Canik ailesi olarak ne kadar güçlü olursak, 80 milyonluk ailemizin de güçlü olmasına katkı sağlarız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursu tamamlayan çocuklar Kur’an tilaveti verdi ve ilahiler okudu. Program yapılan dua ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber