Genç: Ahilik geleneği yaşatılmalı

Genç: Ahilik geleneği yaşatılmalı
18.09.2018
A+
A-

Ahilik Haftası nedeniyle esnaf odaları başkanlarını ağırlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, esnafların şehrin can damarları olduğunu belirterek, yaptıkları yatırımlarla Canik’teki esnaflara katkı sağladıklarını söyledi.

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı H. Eyüp Güler ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile oda başkanları Ahilik Haftası nedeniyle Canik belediye Başkanı Osman Genç’i makamında ziyaret etti. Ziyaretlerinden dolayı Güler ve diğer oda başkanlarına teşekkür eden Başkan Genç, ahilik kültürünün birlik ve beraberliğin harcı olduğunu belirtti. Başkan Genç, Canik’te yaptıkları yatırımlarla ilçe esnafına katkı sağladıklarını da söyledi.

GÜÇLÜ ESNAF, GÜÇLÜ ŞEHİR

Esnafların şehir ekonomisi için çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Esnaflarımızı şehrin can damarları olarak görüyoruz. Esnaflarımız ne kadar güçlü olursa, şehrimizin ekonomisi de o oranda güçlü olur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da esnaflarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Yaptığımız yatırımlar sonucunda ilçemizin nüfusu yüzde 52 arttı. Yine yaptığımız eğitim, kültür, sanat, spor, kentsel dönüşüm yatırımlarıyla on binlerce insanımız Canik’e geliyor. Bu da esnaflarımıza olumlu yansıyor” dedi.

 AHİLİK GELENEĞİ YAŞATILMALI

Esnafların şehir ekonomisi için çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Başkan Genç, şunları söyledi: “Ahilik çok köklü bir gelenek ve kültürün bu güne kadar uzanan çok güzel bir örneğidir. Bu nedenle Ahilik geleneğini mutlaka yaşatmalıyız. Ekonomimizin işleyişine büyük katkılar sağlayan, sosyal yapımızın temelini oluşturan esnaf ve sanatkarlarımıza bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle, tüm esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Kültürü Haftası’nı kutluyorum.”

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı H. Eyüp Güler de, yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Genç’e teşekkür etti. Başkan Güler, ziyaret sonunda Başkan Genç’e tablo hediye etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.