Geleneksel Havzalılar Tirit gecesinin 15.si düzenlendi

Geleneksel Havzalılar Tirit gecesinin 15.si düzenlendi
24.02.2019
A+
A-

Bu yıl 15.’si düzenlenen Geleneksel Havzalılar Tirit gecesi Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Havza Belediyesi tarafından Atakum ilçesinde gerçekleştirildi.

Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezinde bu yıl 15.’si düzenlenen Tirit Gecesinin açılış konuşmasını yapan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, artık gelenekselleşen tirit gecelerinin bu yıl on dördüncüsünü düzenledikler belirterek; “Tirit bahane, amaç Havzalıları bir araya getirmek. Esas olan birlik beraberlik kardeşlik. Önceleri dedelerimiz, babalarımız uzun kış aylarında bir araya gelirler tirit yaparak sorunlarını konuşurlar, sohbet ederlermiş. Şimdi ise dostluk bahanesi. Tirit artık sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da bilinmekte ve tanınmakta.” dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise böyle bir geceye ev sahipliği yapmaktan ötürü mutlu olduğunu belirterek; “Bu programlar halkımızın birlik ve beraberliğine birer vesile.” Dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ise tiridin bahane olduğunu amacın ise bir araya gelmek olduğunu belirterek; “Tirit bizim Havzamızı, Asarcığımız, Ladik’imiz Vezirköprü’müzü ve Kavak’ımız bir birine bağlamış bir yemek kültürümüz. Kültürümüzü yaşatmak ve bunu tanıtmak bizlerin görevi. Bu gecenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise insanları bir araya getirmenin ve birlik, beraberlik içerisinde olmalarının önemli olduğunu belirterek; “Atalarımız bunun bahanesi olarak tiridi bulmuşlar. Bu gün burada da bu bahane ile buluştuk. Önemli olan değerlerimize sahip çıkmak ve kültürümüz yaşatmak.” Dedi.

Samsun Bağımsız Milletvekili ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Erhan Usta ise Samsun’a ait bu değerin tanıtımının önemli olduğunu belirterek; “ Gerçekten bu değerlerin yaşatılması önemli ve gerekli. Hızlı bir şekilde değişen ve gelişen günümüzde kültürel mirasımızın bir sonraki nesillere aktarılması, bu değerlerimizin yaşatılması ile mümkün. Bu konundaki çalışmalarından ötürü Havza Belediye Başkanımız Murat İkiz’e teşekkür ediyorum.” Dedi.

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir ise tirit gecesinin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek; “Tirit Samsun için önemli bir değer. Bu değerimizi ve lezzetimizi yılın 12 ayına yaymak için çalışmalar yapmalıyız. İnşallah 31 Mart yerel seçimleri sonuçları itibari ile Samsunumuza hayırlar getirir.” Dedi.
İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin ise programa emeği geçenlere teşekkür ederek birlik ve beraberlik temennilerinde bulundu.

Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezindeki geceye Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, DP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeki Sayar, AK Parti Havza Belediye Başkan Adayı Sebahattin Özdemir, SP Havza Belediye Başkan Adayı Şenol Tunçay, DP Havza Belediye Başkan Adayı Turgay Saat, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler ve çok sayıda Havza’lı katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber