Geç yaşlanmak ister misiniz?

Geç yaşlanmak ister misiniz?

Vücudunuzun en büyük organını, cildinizi diğer organlardan ayıran başlıca fark onun dış etkilere de açık olmasıdır. Kalbiniz, karaciğer veya akciğeriniz dış ortamın ısısından ya da nem değişikliklerinden habersizdir.

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Fitoterapi Bilim Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Emin Erdem, geç yaşlanma konusunda altın bilgiler verdi.

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Fitoterapi Bilim Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Emin Erdem, “Mutfağınızda her zaman bulunan gıda önerilerimize kulak vermenizi öneririm. Çünkü bu öneriler yaşam sürenizi ve kalitenizi artıracaklar. Bunu da telomer kısalmanızı geciktirerek yapacaklar.

CEVİZ

Bu meyve, içerdiği omega 3 ile sağlığımız için eşsiz bir besin kaynağıdır. Benzer şekilde keten tohumu da kıymetli bir omega 3 kaynağıdır.Dolayısıyla harika bir anti aging(Yaşlanma geciktirici) etkiye sahiptirler.

ZEYTİN

Gerek organik zeytin meyvesi, gerek organik zeytinyağı, gerekse zeytin yaprağı ekstraktları ve çayları, başta oleorepin olmak üzere içerdikleri polifenolik bileşiklerle gerek gıda, gerekse bitkisel kozmetik olarak yaşlanma geciktirici etkilere sahiptirler. Organik zeytinyağı muhteşem bir tekli doymamış yağ kaynağıdır. Bu muhteşem yağı seçtiğiniz tüm gıdalarda kullanabilirsiniz. Burada dikkat edilecek konu, alırken yağın kaliteli olması ve okside olmaması için koyu renkli, küçük ağızlı cam şişede saklanması gerektiğinin bilinmesidir.

AVOKADO

Avokado , kimilerince çok yağlı görülebilir. Oysa ki içerdiği yağlar, sağlığımız için kritik önemde olan tekli doymamış yağlardır. Avokado, iyi bir antiaging ajanı olup, 40 yaş üzerindeki insanlar için harika bir yaşlanma geciktiricisidir.

SARIMSAK

Sarımsak başta alisin olmakla birlikte biyolojik olarak aktif bir çok sülfürlü bileşik içerir. İyi bir kan sulandırıcı ve LDL (kötü kolesterol) düşürücüdür. Sarımsak, karaciğeriniz ve cildiniz için oldukça yararlı olan sülfürü bol miktarda içerir. Tüm bu özellikleriyle kalp ve dolaşım sisteminiz , tansiyonunuz ve kolesterolünüzün dengelenmesine katkıda bulunabilir.

YABAN MERSİNİ

Yaban mersini meyvesinin glisemik indeksi oldukça düşüktür. Bu, özellik, yaban mersininin tatlı ve lezzetli olduğu halde kan şekerimizi ansızın yükseltmeyeceği anlamına gelir. Bu meyve, antioksidanlar yönünden de çok zengindir. Bu, bedenlerimizi yıpratıp telomerlerimizi kısaltan serbest radikallerden koruduğu anlamına gelir. Özellikle kalp ve damar sağlığı ve göz sağlığı için tüketilmesi önerilir. Bedeninizde anti-aging etkiler görmek istiyorsanız yumuşak meyveleri (berries) bol tüketmelisiniz. Tabii, fitoterapi veya beslenme konusunda uzman bir sağlık profesyonelinin bilgisi dahilinde.

SU TERESİ

Su teresi sıradan bir yeşillik gibi görülebilir, ama bilinen en güçlü anti oksidan gıdalardan biridir. Bu özelliği başta bronşiektazi olmak üzere pek çok hastalıkta modern tedaviye yardımcı olarak karşımıza çıkar. “The Centers for Disease Control and Prevention” , yaptığı araştırmada su teresini, lahana ,ıspanak ve yaban pancarının da önüne koyarak, besin değeri olarak en yüksek yoğunluğa sahip olduğunu bildirmiştir. Bu muhteşem etkileri, terenin içerdiği başta sülfür olmak üzere biyolojik olarak aktif bileşiklerden ileri gelmektedir.

BALIK ve BALIK YAĞLARI

Bu iki gıdadan hangisini seçerseniz seçin, gerek kalp ve damar sağlığınız, gerekse beyin sağlığınız için çok yerinde bir iş yapmış olursunuz. Çünkü her iki gıda da harika bir omega 3 kaynağıdır. Balık yağlarını ve okyanus balıklarını özel kılan benzersiz özellik , omega 3 yağ asidinin en ideal formunu içermeleridir: Bir tür prostaglandin olan DHA , etkisini hızla gösterir.” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.