Ganglion Sinir Blokajı ile şiddetli yüz ağrısından kurtulabililirsiniz

Ganglion Sinir Blokajı ile şiddetli yüz ağrısından kurtulabililirsiniz
10.02.2019
A+
A-

Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Naki Keleş, Halk arasında ani şiddetli yüz ağrısı olarak bilinen trigeminal nevralji hastalığının tedavisinde Ganglion sinir blokajı uygulaması ile başarılı sonuçlar aldıklarını söyledi.

Şiddetli yüz ağrısı yani trigeminal nevralji hastalığı hakkında bilgi veren Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Naki Keleş, ayrıca bir hastasının da yaşadığı süreci anlattı.
Trigeminal Nevralji’nin yüzden beyne kadar his uyandıran trigeminal sinirini etkileyen kronik bir ağrı durumudur diyen Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Naki Keleş, “Sizde de trigeminal nevraljiniz varsa, yüzünüzün hafif bir şekilde stimülasyonu yani dişlerinizi fırçalamak yada makyaj yapmak bile bu ağrıyı tetikleyebilir. Yüzünüzde aniden başlayan bu ağrı, genellikle birkaç saniye ile iki dakika arasında sürer. Halk arasında da “delirten hastalık” adıyla bilinen bu hastalığın psikolojik sorunları da beraberinde getirebiliyor.

SAĞLIĞINA KAVUŞTU
Bu hastalığa yakalanan Nuran Ersanlı kardeşimiz 2010 senesinde Trigeminal Nevralji teşhisi koyulmuş.

8 senedir kendisi ilaç ve çeşitli tedaviler görmüş. Yaşanan bu zorlu süreçte kendisi bize geldi. Kendisine Ganglion Sinir blokajı diye adlandırdığımız tedaviyi uyguladık. Kendisi şuanda gayet iyi ve bizlere şunları ifade ediyor; “Şuan gayet rahatım 1 aydır ilaç kullanmıyorum. Önceden ilaç içtiğimde bile ağrılarım geçmiyordu.

İlk etapta yüzde rüzgar esintisi gibi yüzde gerilmeler olmaya ve ileriki zamanlarda yüzümde ağrılar oluşmaya başladı. Bu ağrılar attıkça yemek yemekte, topluma girdiğimde zorluklar çekiyordum, konuşamıyordum. Bu tedavinin çözümünü çok aradım fakat bulamadım.
Diş dolgusundan sonra uyuşmalar dilimde yanma gibi rahatsızlıklarım devam etti.

Doktorum Naki beyin bu tedaviyi yaptığını gördüm ve bende kendisine başvurdum. Bana Ganglion sinir blokajı uygulaması yaptı ve artık sağlığıma kavuştum.” dedi.

MUTLAKA DOKTORA BAŞVURUN
Opr. Dr. Naki Kele ayrıca; “Trigeminal nevralji, kadınları erkeklerden daha sık etkiler ve 50 yaşından büyüklerde ortaya çıkma olasılığı daha yüksek bir sağlık sorunudur. Eğer sizde de; elektrik çarpması gibi hissedilebilecek şiddetli, ateşli veya ağrılı ağrılar, Yüze dokunmak, çiğnemek, konuşmak veya dişleri fırçalamak gibi şeyler tarafından tetiklenen ağrılar, Birkaç saniyeden birkaç dakikaya kadar süren ağrılar, Spazm benzeri yanma hissi, Tek noktada ağrı veya daha geniş bir modelde yayılma, Zamanla daha sık ve yoğun hale gelen saldırılar gibi durumlar oluşuyorsa mutlaka bir uzman doktor desteği almanız gerekmekte ve gerekli tedavi acilen uygulanmalıdır.” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.