Samsun Büyükşehir belediyesi yine gündem oldu!

Samsun Büyükşehir belediyesi  yine gündem oldu!
26.02.2020
A+
A-

AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), 27 yıllık logosunu değiştirerek logodaki Atatürk’ü kaldırdı. Bir belediye personeline yaptırılan logonun Atatürksüz olması sosyal medyada da büyük tepki çekti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak 1993 yılında kurulan SASKİ Genel Müdürlüğü’nün kullandığı 27 yıllık Samsun simgesi olan Atatürklü logo değiştirildi. Herhangi bir duyuru olmadan yapılan yeni logo tepkilere neden oldu.

SAMSUN HALKINA DUYURDUNUZ MU?

Samsun’da yaşayan Mehmet Binali isimli bir vatandaş, SASKi yetkililerine sosyal medya aracılığıyla logo değişikliği öncesinde neden duyuru yapmadıklarını sordu. Binali, sorusunda şu ifadeleri kullandı; “Sizlere bir sorum olacak. Büyük bir kurum olarak ‘logo’yu sizlere güvenen Samsun halkına duyurdunuz mu… Kamuoyunun desteği ile hem Samsun’a yakışır bir logo yaratılmış olurdu, hem de halkın güvenini kazanırdınız”

SASKİ’DEN İLGİNÇ AÇIKLAMA

SASKİ, Mehmet Binali’nin sorusuyla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Verilen cevapta, “Logo çalışması yapmadan farklı alternatifler konusunda personelimizin görüşlerine başvurmuştuk. Kurumsal kimlik çalışmaların ciddi anlamda mali bir bedeli söz konusudur.

Bizler bir yandan tasarruf yaparken diğer yandan geniş çaplı bir çalışma ve tanıtım yaparak kurumu mali yükün altına sokmayı uygun görmedik. İlerleyen zamanlarda logomuzun hikayesini de sizlerle paylaşacağız. Kurum içerisinde çalışanlarımız ve yöneticilerimizle istişare edilerek kabul görmüştür. İlerleyen zamanlarda sizlerin de desteğiyle çok daha güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Sözcü

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber