Fırsatçılardan ithal ürüne yerli etiket!

Fırsatçılardan ithal ürüne yerli etiket!

Vatandaşın cebini hedef alan fırsatçıların yeni oyunu pes dedirtti.

Ticaret Bakanlığınca Türkiye’de üretilen mallar için etiketlere yerli olduğunu belirtir nitelikte ayırt edici işaret konulması zorunluluğu getirilmişti. Bugün sosyal medyada paylaşılan fotoğraf bu uygulamanın bile fırsatçılar tarafından nasıl manipüle edildiğini ortaya koydu.

Vatandaşın cebini hedef alan fırsatçılar, doların arkasına sığındı! Fiyatlar zamlandı. Hastane otoparkındaki fiyatlar bile arttı. Bugün sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf ise ise skandalı ikiye katladı.

İTHAL ÜRÜNE YERLİ ETİKETİ
Ticaret Bakanlığınca Türkiye’de üretilen mallar için etiketlere yerli olduğunu belirtir nitelikte ayırt edici işaret konulması zorunluluğu getirilmişti. Fırsatçılar bunu da kullanmanın yolunu buldu. İthal muz yazan ürüne yerli üretim etiketi yapıştırdılar!.

1

VATANDAŞTAN SERT TEPKİ
Vatandaşın bu sahtekarlığı ise tepkisi sert oldu. Sosyal medyadan yerli üretim etiketinin sahtekarlar tarafından göz göre göre kullanılmasına isyan eden vatandaş tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Memlekette aylak zabıtalar ve hantal bürokrasinin vurdum doymaz bürokratları olduğu sürece bu üçkağıtçıların sonu gelmez. İthal muz diye fiyat etiketi etiketin köşesinde yerli üretim logosu. Milletle dalga geçmenin kanıtı”.

(Takvim)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.