Fındık Üreticisi Üzgün

Fındık Üreticisi Üzgün
19.09.2016
A+
A-

Kurban Bayramı sonrası fındık fiyatında artış bekleyen üreticileri, serbest piyasada 50 randımanlı fındığın 12,50 liradan işlem görmesi üzdü.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan,  yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi fındık üreticilerinin fiyat konusunda umutlu olduğunu söyledi.

Üreticilerin, fiyatların en az 15 lira olmasını beklediğini ancak artışın gerçekleşmediğini ifade eden Soydan, “Bugün serbest piyasada 50 randımanlı fındık 12,50, 54-55 randımanlı fındık ise 13-14 lira seviyelerinden işlem görüyor.” dedi.

Soydan, fındık fiyatlarında bekledikleri artışın olmadığını ancak üreticinin direnmeye devam ettiğini belirterek, üreticilerin kesinlikle bu fiyattan ürününü pazara indirmediğini dile getirdi.

İlerleyen günlerde fındık fiyatının kademeli olarak artmasını beklediklerini kaydeden Soydan, “Sadece üretici değil, manav ve tüccar da bu artışı bekliyor. Çünkü daha önce 15 liradan fındık satın alan manavlarımız oldu. Eğer fiyat artmazsa bu manavlar çok ciddi sıkıntı yaşayacak.” diye konuştu.

Fındık fiyatının bir an önce 15 lira seviyelerine çıkmasını isteyen Soydan, “Kim bu fındık fiyatlarını belirliyorsa lütfen artık üreticinin alın terinin karşılığını versin. Bu fiyatın arz talebe göre şekillenmediği artık ortadadır. Çünkü fındığın olmadığı bu yıl fiyatların artması gerekiyor. Bu fiyatlar artmıyorsa kesinlikle birileri buna müdahale ediyor.” ifadesini kullandı.

Soydan, üreticinin sabırla ürününü kendi deposunda sakladığını ifade ederek, “Kimse bu üreticiden fındık beklemesin. Bu fiyata fındık satılmaz. Çünkü fındığın bir değeri vardır. Fındık kendi değerini bulana kadar satılmayacak. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.