Fatih Türkel: Karadeniz’imizin Göz Bebeği İki Ova Hala Sulama Sorunu İle Karşı Karşıya

Fatih Türkel: Karadeniz’imizin Göz Bebeği İki Ova Hala Sulama Sorunu İle Karşı Karşıya
27.08.2020
A+
A-

CHP Samsun İl Başkanı Fatih TÜRKEL, İl Başkan Yardımcıları Eyüp ODABAŞ, Şeref ADIGÜZEL, Alparslan ER, Terme İlçe Başkanı Sayın İbrahim YAVUZ, Terme İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda ERGÜN ile birlikte Terme’nin fındık ve çeltik arazilerinde incelemelerde bulundular.

Gerekli bilgi alışverişinden sonra yaptığı basın açıklamasında CHP Samsun İl Başkanı Fatih TÜRKEL;

Genel hatlar itibariyle fındık rekoltesinin tahminler doğrultusunda çıkacağını, randımanın fena olmadığını, fiyattan da azdan az çoktan çok köylünün ve üreticinin 21,5 ila 23 arası oturması tahmin edilen fiyattan da çiftçinin memnun olduğunu gördüklerini söyledi.

Açıklamalarının devamında Terme ve Çarşamba gibi Samsunumuzun Karadeniz’imizin göz bebeği iki ova hala sulama sorunu ile karşı karşıya. Bundan 15 – 20 yıl önce istimlak işleri gerekli kamu kuruluşları tarafından yapılmış ama 15 yıldır onlarca Müteahhit gelmiş şantiyelerini kurmuş, sadece şantiyelerini kurmaktan öteye geçmeyip yatırımlar yarım bırakılmış ve gerekli sulama kanallarına bir türlü başlanmamıştır. Yapmış olduğumuz incelemede gördük ki tekrar bir Müteahhitle anlaşılmış Müteahhit şantiyesini kurmuş. Umuyoruz diğer önceki Müteahhitler de ya da diğer önceki yatırım planlarında olduğu gibi Karadeniz’imizin göz bebeği Terme Ovası yine susuzlukla ve çaresizlikle baş başa bırakılmaz.

Diğer taraftan çeltikteki fiyat 3,5 – 3,60 lira civarında olacağı gibi yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda bir izlenim edindik. Bugün itibari ile çeltiğin maliyeti 4,50 – 4,90 TL civarındadır. Eğer 3,5 liraya çeltik fiyatı oturursa bir dahaki sene Terme de Çarşamba da ve Bafra da çeltik üreticisi bulamazsınız. Bugün itibari ile market raflarında çeltik 9 – 10 lira aralığında seyrederken çeltiği 3 – 3,5 liraya alacağım demek çeltik üreticisine yaşama, ekme, açlıktan öl demektir. Ülkeyi yönetenlerin, şehri yönetenlerin gerekli tedbirleri almasını ve artık bu büyük marketlerin büyük sermaye sahiplerinin tekelinden bu çiftçileri bu vatandaşı kurtarmasını talep ediyoruz ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü olarak da bu doğru, haklı ve hakça taleplerinde takipçisi olacağımızı da bildirmek istiyoruz dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.