Evlerinizi ambara çevirmeyin

Evlerinizi ambara çevirmeyin

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, ülke olarak çok hassas bir süreçten geçildiğini vurgulayarak,’Aylar önce İYİ Parti’nin uyarılar ve öneriler dikkate alınsaydı, iktidar bugün içi boş bir paketi açıklamak durumunda kalmazdı’dedi.
Tüm dünyayı etkisi altına alan; insanlığı önce sağlık sonra ekonomik ve psikolojik olarak olumsuz etkileyen Corona Virüsü ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın meclisi bilgilendirmesinin ardından konuşan Yaşar, ülkenin hassas bir dönemden geçtiğinin yineleyerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamaları için teşekkür etti.

AYLAR ÖNCE UYARMIŞTIK
‘İYİ Parti olarak bu sıkıntının geliyorum dediğini aylar öncesinden söylemiş, meclis gündemine taşıyarak iktidarı uyarmıştık; ama nedense partizanlık yapılarak dikkate alınmadı ve işte gelinen nokta. Böyle olmamalıydı’ diyen Yaşar, ‘Ülke yönetiminde ideolojik davranamazsınız. Sorunun çözümü noktasında verilen her bilgi ve söylemi dikkate almak durumundasınız. Keşke vakti zamanında partimizin uyarıları dikkate alınsaydı da bu günleri daha hafif atlatabilseydik. Artık gelinen bu noktadan sonra iktidarın daha akılcı ve bilinçli davranması gerekiyor. Sağlık söz konusu olduğu için
her adımı daha hızlı ve ileri görüşlü atması gerekiyor. Umut ediyoruz ki bundan sonrasında daha sağlıklı, bilinçli ilerleyeceklerdir. Biz de elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Ülke olarak içinden geçtiğimiz bu sıkıntılı ve hassas süreci en kısa sürede atlatabilmenin gayreti içinde olacağız’ şeklinde konuştu.

PAKETTEN YÖNETİM ZAFİYETİ ÇIKTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı önlemler paketine de değinen Yaşar, ‘Paket; işsize, fakire, esnafa, çiftçiye boş çıktı. Yap-işlet-devret modeli ile yaptırılan köprü, otoyol ve havalimanları için garanti ücret verebilen hükümet, böylesine zorlu bir süreçte vatandaşına ücret ya da kazanç garantisi verememiştir. 18 yıllık iktidarlarında elde avuçta ne varsa tüketen iktidar, bugün gerçek bir destek paketi yerine ancak kolaylaştırılmış kredi paketi sunabilmiştir. Pakette, işvereni iflastan koruyacak hiç
bir önlem yoktur. İşsizi, fakiri, esnafı ve çiftçiyi koruyacak hiçbir tedbir ya da teşvik yok. Hal böyleyken enflasyon yeniden çift hanelerde geziyor, işsizlik her ay yeni rekorlar kırıyor, dış borç aldı başını gidiyor’ diye konuştu.

DOLANDIRICILARA DİKKAT!
Vatandaşların bu durumu fırsata çevirmeye çalışan dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları gerektiğine de değine Yaşar; vatandaşlara seslenerek, şöyle konuştu:
Corona Virüsü’nü fırsata çevirmeye çalışan umut hırsızlarına, ahlak mağdurlarına lütfen fırsat vermeyin. ‘Sağlık Bakanlığından geliyoruz’ diyerek dolandırıcılık ve hırsızlık yapmaya çalışanların olduğunu duyuyoruz.Lütfen!

Dikkatli olun. Ülkemizin içinde bulunduğu durumun analizi ve gerekli bilgi akışı, en yetkili mercii olan Sağlık Bakanımız tarafından bizzat ve sık sık yapılmaktadır. Ülke olarak yaşanılan her sorunda olduğu gibi bugün de tüm duyarlılığımızla hassas ve bilinçli yaklaşma gayretimizi yitirmemeliyiz.

Yaşanılan süreci evlerde geçirmenin daha sağlıklı olacağının söylenmesinden sonra, herkesin marketlere akın etmesinin de bir başka sorun olduğunu belirten Yaşar, Nasıl davranmamız gerektiği konusunda bilirkişiler sık sık açıklama yapıyor. Evlerinizi ambara çevirmeyin. Tedarikçilerin bu durumu fırsata çevirmesine müsaade etmeyin.
Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan başta olmak üzere konuyla ilgili gerekli tüm uyarı ve açıklamaları yapmaktadır. Bu sebeple fırsatçılara fırsat vermemeli, yalan ve ilgisiz beyanlara pirim vermemeliyiz. Umut ediyorum ki Ülke olarak içinden geçtiğimiz bu sıkıntılı ve hassas süreci en kısa sürede atlatacağız. Tabi ki iktidarın doğru adımları ve hassas tavrı da çok önemli.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber