Et ve Süt Kurumu’nun zam kararı sonrası Bakanlıktan açıklama

Et ve Süt Kurumu’nun zam kararı sonrası Bakanlıktan açıklama
23.03.2022
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Et ve Süt Kurumu’nun zam kararı sonrası son dakika açıklaması geldi. Bakanlık, ‘Et ve Süt Kurumu’nun Türkiye genelindeki 18 satış mağazasında, nihai tüketiciye satılan ürünlerin fiyatlarında düzenlemeye gitmesi, kırmızı et piyasasını etkilememektedir.’ açıklamasını yaptı.

Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 48’lik bir zam yapılacağını duyurmuştu. Zamla beraber 1 kg kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya çıkarken 1 kg kuşbaşının fiyatı da 62,50 liradan 92 liraya yükseldi.

Et ve Süt Kurumu’nun zam kararı sonrası Tarım ve Orman Bakanlığından son dakika açıklaması geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan et fiyatlarına ilişkin yapılan yeni açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Et ve Süt Kurumu (ESK) satış mağazalarında yıllık kıyma ve kuşbaşı eti satışı 6 bin tondur. Bu rakam Türkiye kırmızı et satışının yüzde birinin altındadır. Bu nedenle ESK’nın Türkiye genelindeki 18 satış mağazasında, nihai tüketiciye satılan ürünlerin fiyatlarında düzenlemeye gitmesi, kırmızı et piyasasını etkilememektedir.

Yeni fiyat düzenlemesinden sonra, ESK mağazalarında tüketiciye ulaştırılan ürünler piyasanın yüzde 15 altında satılmaktadır. Böylece ESK kıymayı 83 TL’den, kuşbaşını 92 TL’den piyasa fiyatının altında satışa sunmaktadır. Hükümetimiz ve Bakanlığımız üreticimizin ve tüketicimizin yanında olmaya ve her türlü desteği vermeye de devam edecektir.” ET VE SÜT KURUMU YÜZDE 48 ZAM YAPTIĞINI DUYURMUŞTU Et ve Süt Kurumu, Ramazan öncesi et fiyatlarına yüzde 48 zam yaptığını duyurmuştu. Kurumun internet sitesinde yayınlanan yeni listeye göre gelen zamların ardından 1 kg kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, 1 kg kuşbaşının fiyatı da 62,50 liradan 92 liraya yükseldi.

ZAMDAN ÖNCEKİ FİYATLAR


YENİ FİYATLAR


(mynet)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber